joi, 25 aprilie, 2024

Trei plante pentru o digestie usoara de sarbatori

Distribuie:

Publicat:

Nu sunt putini cei ce nu se pot abtine din a manca mult si bine de Craciun si Revelion, insa cata presiune poate suporta un stomac plin de grasimi? Natura ne vine in ajutor cu remedii pe baza de plante care stimuleaza digestia si ne asigura sarbatori fara griji.

„Intotdeauna in perioada sarbatorilor exista persoane care prezinta simptome precum indigestie, flatulenta, balonare sau alergie alimentara. Fie ca este vorba de cantitatea mancarii sau de calitatea acesteia, problemele digestive apar negresit la majoritatea celor care nu se pot controla in fata unei mese pline. Pentru a preveni astfel de situatii, este indicat sa mancam putin si des, sa nu abuzam de alcool, intrucat  organismul nu trebuie atacat cu grasimi dupa perioada in care au fost consumate alimente de post”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist in medicina complementara, potrivit csid.ro.

Atunci cand stomacul digera greu, simptomele incep sa-si faca aparitia. Acestea nu trebuiesc ignorate pentru ca, in timp, pot deveni surse ale bolilor intestinale si stomacale. In acest sens, se recomanda introducerea fibrelor vegetale in meniul zilnic, precum si consumul de fructe si legume.

Fructul de papaya este bogat in minerale precum postasiu, magneziu, fier, calciu, dar si vitamine, A, C si E. Cu un continut sporit de beta-caroten, fructul de papaya, supranumit si „fructul ingerilor”, are efecte asemanatoare pepsinei. Papaiana, enzima specifica acestui fruct, prezinta proprietati proteolitice, ajutand astfel la digestia lipidelor, regland activitatea secretorie a stomacului si stimuland secretia biliara.

Coriandrul este recomandat in tratarea anorexiilor, depresiilor digestive, balonarilor abdominale, racelii si gripei. Proprietatile stomahice (care favorizeaza digestia), carminative (calmeaza durerile si favorizeaza eliminarea gazelor din stomac) si antispastice stimuleaza pofta de mancare. Datorita continutului de uleiuri volatile, lipide, amidon, substante minerale si pectine, este folosit ca tonic al stomacului si al intestinelor.

Urzica este o planta erbacee care are in compozitie substante de natura proteica si glucidica, amine, steroli, uleiuri volatile, vitaminele B2, C si K, saruri de calciu, fosfati si provitamina A. Urzica este de un real ajutor in tratarea afectiunilor renale si digestive, curatand de asemenea si tractul intestinal. Are efect antiinflamator si antihipertensiv, proprietatile sale fiind recunoscute in numeroase tratamente cu intrebuintari interne sau externe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img