joi, 28 martie, 2024

Tristete fara margini in invatamantul preuniversitar iesean! A murit unul dintre marii profesori

Distribuie:

Publicat:

Este zi de doliu in invatamantul preuniversitar iesean. Un cadru didactic care a indrumat multe generatii de tineri a trecut la cele sfinte.

Este vorba despre profesorul Purtuc Mariana de la Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" Iasi. Ea a fost candva in conducerea aceste unitati scolare si, pe de alta parte, a activat pe functia de inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

"Colectivul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iasi si sutele de absolventi normalisti care i-au fost elevi aduc brate de flori si ganduri pline de recunostinta, impreuna cu regretul imens si neputincios la capataiul Marianei-Georgeta Purtuc, profesoara de inalta tinuta intelectuala si directoare a scolii intre anii 1994 – 2002. Doamna Profesoara Mariana-Georgeta Purtuc a predat Limba si literatura romana si Metodica predarii acesteia cu o inegalabila competenta profesionala, dublata de daruire umana adanca si ingaduinta empatica pentru invataceii normalisti. Doamna Profesoara Mariana-Georgeta Purtuc s-a identificat cu fiinta scolii de invatatori pe care a slujit-o peste treizeci de ani. De aceea, invatatura sadita in sufletele elevilor Domniei Sale va tine vie recunostinta, amintirea duioasa si puterea lectiilor care nu se uita niciodata. Dumnezeu sa o odihneasca si condoleante familiei indurerate!", este mesajul de condoleante transmis de conducerea unitatii de invatamant.

Slujba de inmormantare va avea loc joi, 21 iunie 2018, ora 10.00, la Catedrala Romano-Catolica din Iasi.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img