vineri, 26 aprilie, 2024

Trucul care nu te va face sa mai lacrimezi cand tai ceapa

Distribuie:

Publicat:

Tine ceapa in apa! Există lucruri care, la prima vedere, pot părea banale și evidente, cum ar fi spălarea și felierea fructelor și legumelor. După cum știm bine, acest lucru nu este valabil tot timpul și pentru aceasta folosim deseori instrumente care ne fac viața mai ușoară.

4 sfaturi pentru a tăia rapid legumele si fructele

Diferența dintre ceea ce vedem în programele de gătit, cărți de bucate, bloguri, videoclipuri tutorial și ceea ce ajungem să facem este adesea enervanta.

Legumele care păreau perfecte și captivante sunt adesea deteriorate de gesturile noastre stângace.

Uneori tăiem prea mult și aruncăm părțile pe care le-am putea folosi, alteori ne rănim cu un cuțit nepotrivit.

În absența unui instrument specific, trebuie să învățăm să manipulăm cuțitele fără nicio problemă, mai ales când avem la dispoziție cantități mari de legume. Cum facem? Iată răspunsul!

1) Roșiile cherry

Pentru a tăia roșiile fără nicio problemă și fără a pierde timpul, acesta este un secret original, dar eficient. Ce să faci? Suprapuneți două farfurii între care puneți roșiile cherry, luați un cuțit ascuțit cu o lamă mai mare decât diametrul farfuriilor alese, apoi tăiați între farfurii.

2) Ananas

Dacă nu aveți un instrument specific pentru decojirea ananasului, scoaterea părții centrale, o puteți face totuși folosind un cuțit simplu. Nu trebuie decât să îndepărtați vârful și partea de jos a ananasului, apoi îndepărtați coaja, încercând să păstrați pulpa cu un cuțit dantelat.

3) Rodie

Pentru a curata corect o rodie, trebuie să îndepărtați cu răbdare partea superioară și apoi partea inferioară. Apoi, trebuie să faceți canale pe exterior, împingând cuțitul spre interior și despărțind rodia în păstăi. Acum puteți elimina boabele. Dar dacă doriți să pregătiți un suc, puteți pur și simplu să tăiați rodia pe jumătate și să o stoarceți.

4) Tine ceapa in apa

Pentru a evita lacrimile tradiționale, ceapa trebuie mai întâi pusă în apă rece. Cum să o tai? Cu un cuțit foarte ascuțit, va trebui să îndepărtați partea inferioară, împărțind-o în jumătate și îndepărtând coaja.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img