sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trucul simplu prin care o femeie a strans banii pentru o garsoniera. Metoda ei a facut inconjurul lumii si te poate ajuta si pe tine

Distribuie:

Publicat:

Economiile se fac cu multa rabdare, dar si cu sacrificii. O femeie sustine, insa, ca a gasit cea mai simpla metoda de a strange bani. Marie C. Franklin este o jurnalista americana care vrea sa ii invete pe oameni sa economiseasca bani mai usor. Metoda ei a fost preluata de site-ul time.com si s-a viralizat rapid. Marie a povestit ca, in urma cu 12 ani, a luat o decizie care a schimbat relatia ei cu banii. In loc sa cheltuiasca fiecare bancnota de 5$ care ii cadea in mana, a ales sa inceapa sa le economiseasca.

„La acea vreme, aveam doua fete la colegii private si, ca sa fiu blanda, eu si sotul meu eram foarte stresati financiar. Atunci mi-am dat seama ca daca pun deoparte fiecare bancnota de 5$ pe care o primesc rest pot sa controlez mai bine economiile pe care le aveam atunci, iar strategia a dat rezultate. Fetele au terminat colegiul si sunt amandoua casatorite acum. In plus, am economisit aproximativ 36.000 $ in hartii de 5$. Cea mai buna parte a planului meu este ca si tu poti sa il urmezi. Tot ce trebuie sa faci este sa iti iei angajamentul sa pui deoparte cei 5$”, a scris Marie C. Franklin pe time.com.

Cele mai bune metode de a economisi bani
Daca vrei sa te bucuri de economiile tale, este important sa ramai fidela angajamentului de a pune deoparte o suma de bani. Ideal ar fi sa iti faci un cont de economii si sa transferi acolo 10% din salariu. Stim cat de greu este sa faci asta, asa ca incearca sa strangi cate 5 lei in fiecare zi. Chiar daca nu vei simti imediat ca te poti baza pe acesti bani, in timp se vor dovedi de folos. Este important sa iti faci un plan de cheltuieli si sa il respecti. Aloca-ti o suma de bani pe care sa o cheltuiesti saptamanal si incearca sa nu o depasesti sub nicio forma. Nu mai manca in oras, ci gateste acasa si ia-ti mancare la serviciu. Asa vei putea face si alegeri culinare mai sanatoase.

In loc sa dai bani pe cafea in oras, mai bine ti-o faci acasa. Chiar daca nu costa mult, pe termen lung, vei vedea diferenta. Controleaza-ti emotiile. Cei mai multi oameni cumpara lucruri de care nu au nevoie cand sunt suparati sau deprimati. In loc sa mergi in magazine in astfel de momente, suna-ti un prieten si iesi cu el la o plimbare. Te vei descarca de emotiile negative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img