joi, 28 martie, 2024

Trucuri care prelungesc viata hainelor

Distribuie:

Publicat:

A trebuit sa renunti vreodata la haina preferata doar pentru ca ii lipseau doi nasturi, avea o gaura intr-un colt sau parca si-a pierdut frumusetea de-a lungul anilor? Avem cateva trucuri care prelungesc viata hainelor tale, trucuri pe care le poti urma si tu oricand nu vrei sa renunti la un articol vestimentar indragit. Iata despre ce este vorba!

Ce trucuri care prelungesc viata hainelor tale poti incerca?

1. Opreste caderea nasturilor

Daca nu ai timp pentru a coase un nasture la o haina sau o bluza, apeleaza cu incredere la lacul incolor de unghii pe care il ai in casa. Aplica lacul de unghii peste capatul de ata care s-a desprins, pentru a impiedica temporar caderea nasturelui.

2. Impiedica ruperea ciorapilor

Un alt truc perfect pentru lacul incolor de unghii este dedicat dresurilor. La primul semn al unei rupturi, aplica putin lac de unghii pe partea de sus a rupturii, pentru a impiedica ruptura sa devina mai mare.

3. Deblocheaza fermoarul

Poti folosi un sapun pentru a debloca fermoarul de la o jacheta sau pentru a face un articol vestimentar care iti place mult, dar care are un fermoar groaznic, mai usor de purtat.

4. Curata-ti pantofii din piele intoarsa

Stiai ca iti poti curata pantofii din piele intoarsa cu o pila de unghii? Tine pantofii pentru cateva secunde la cativa centimetri deasupra unui ibric cu apa fierbinte, dupa care poti curata pantofii cu ajutorul unei pile de unghii.

5. Curata petele de apa de pe cizmele de piele

Poti indeparta petele de apa de pe cizmele de piele cu ajutorul unei periute de dinti si a otetului. Acest lucru este deosebit de eficient in timpul iernii, cand incaltarile tale au de suferit din cauza sarii care este presarata pe gheata si zapada.

6. Protejeaza-ti hainele cu o fata de perna

Atunci cand tii in dulap jachete sau haine pentru ocazii speciale, acopera-le cu o fata de perna veche. In acest fel, nu va fi creata acea umezeala care apare cand invelesti hainele cu folii de plastic.

7. Repara-ti pantofii de lac

Chiar daca lacul este un material popular pentru pantofi, este predispus zgarieturilor si accidentelor. Iar atunci cand se murdareste, este putin mai greu de curatat. Ia un betisor de ureche, inmoaie-l in vaselina si sterge usor murdaria de pe pantofii de lac.

8. Repara-ti sutienul

Daca ai impresia ca trebuie sa-ti arunci sutienul in momentul in care incep sa iasa sarmele din el si sa te raneasca, avem o veste buna pentru tine. Poti rezolva aceasta problema cu un petic de piele ecologica.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img