sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trucuri de a gati sfecla rosie astfel incat sa nu isi piarda din beneficii

Distribuie:

Publicat:

Sfecla rosie este, poate, cea mai laudata leguma. Este sanatoasa si are un gust placut, desi nu multi o tolereaza. Sucul sau salata sunt principalele forme sub care poate di gatita sfecla rosie. Insa, ca orice leguma, prin preparare mult prea puternica, isi pierde din proprietatile atat de laudate. De aceea, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pregatesti de consum sfecla fara sa ii distrugi beneficiile:

– spala cu grija sfecla, pentru ca are o coaja subtire;

– ca sa-si pastreze nutrientii, fierbe-o / coace-o / pune-o la aburi fara sa o cureti de coaja. Dupa ce e gata, o poti curata foarte usor sub un jet de apa rece

– daca trebuie neaparat sa o cureti inainte de a o gati, foloseste mai degraba un cutit pentru cartofi decat unul pentru legume;

– isi pastreaza bine aroma daca este coapta in loc sa fie pusa la aburi ori fiarta. Inainte de a o da la cuptor inveleste-o in folie de aluminiu, ca sa nu te murdaresti cand o scoti;

– poate fi gatita cu: frunze de dafin, cuisoare, arpagic, seminte de marar, usturoi, citrice, mustar boabe etc.;

– daca pui o lingurita de otet in apa in care fierbe sfecla, mirosul va fi vizibil redus si isi va pastra culoarea;

– sfecla mai veche se fierbe in apa cu putin zahar si niste sare, pentru a-si recapata si culoarea, si gustul dulce;

– pentru ca are sodiu destul de mult, nu trebuie sa mai pui sare in apa in care fierbe;

– ca sa nu patezi celelalte preparate, pune sfecla in farfurie la final.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img