sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trucuri de frumusete pentru a preveni primele semne ale imbatranirii

Distribuie:

Publicat:

Nu stim cum sa oprim timpul in loc, insa stim cum sa amanam cat mai mult primele semne ale imbatranirii. Sunt trucuri simple, insa pe care trebuie sa le faci zilnic pentru rezultate cu adevarat vizibile. Imbatranirea este un proces normal, pe care nu il putem impiedica. Insa, putem sa intarziem cat mai mult efectele sale. Industria de beauty se concentreaza tot mai mult pe crearea formulelor antiaging menite sa estompeze semnele imbatranirii. Nu ai nevoie de o sumedenie de produse sau sa apelezi la proceduri invazive de corectare a tenului. Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi cativa pasi simpli, insa care vor tine departe anii de chipul tau.

1. Foloseste un gel de curatare. Curatarea tenului este unul dintre pasii care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din rutina ta de ingrijire. Chiar daca te-ai demachiat, pe chipul tau inca raman o multime de bacterii, fie din mediul inconjurator, fie din produsele de machiaj folosite. Asa ca, foloseste un gel de curatare, atat dimineata, cat si seara. Stai departe insa de produsele de curatare dure, cu un PH ridicat, care nu vor face decat sa iti faca pielea mai sensibila si mai predispusa la iritare si infectii.  De asemenea, citeste ingredientele de pe eticheta produselor si asigura-te ca nu contin lauril sulfat de sodiu , o substanta extrem de dura, folosita in concentratii mari chiar si la degresarea motoarelor sau la curatarea podelelor. Alege in schimb un gel de curatare care are cat mai multe ingrediente naturale, care iti curata tenul intr-un mod delicat.

2. Exfoliaza-ti tenul. Cu cat inaintam in varsta, cu atat celulele moarte vor fi inlocuite mai greu cu unele noi. Asta va face ca tenul tau sa arate lipsit de vitalitate si incarcat. Cu ajutorul unui exfoliant insa, vei putea indeparta celulele moarte, si curata pielea in profunzime. Ca si in cazul gelului de curatare, nici in ceea ce priveste produsele de exfoliere, nu este recomandat sa folosesti unele mult prea puternice. Alege-le pe cele care au in componenta lor alfa hidroxi acizi precum  acid glicolic si acid lactic. Pe langa faptul ca iti vor exfolia tenul, vor stimula si productia de colagen, diminuand liniile fine si ridurile de expresie.

3. Adauga un serum in rutina ta de ingrijire. In general, serumurile contin o concentratie mai mare de ingrediente active decat o crema obisnuita. Cele mai bune ingrediente antiaging pe care trebuie sa le cauti la un astfel de produs sunt retinolul si vitamin C.  Nu numai ca ajuta la  estomparea ridurilor, reducerea petelor pigmentare, dar stimuleaza si sinteza de colagen. Aplica-l in fiecare seara, inainte de crema si vei observa cum calitatea tenului tau va fi imbunatatita in timp.

4. Hidrateaza-ti tenul. Odata cu trecerea anilor, cantitatea de sebum pe care pielea noastra o secreta, scade considerabil. Pe de-o parte poate fi o veste buna, fiindca scad sansele de a ne confrunta cu acnee, insa asta inseamna si ca pielea va deveni mult mai uscata. Unul dintre factorii majori ai aparitiei liniilor fine este dat de deshidratarea tenului.  Asa ca, este vital ca tenul tau sa fie in permanenta hidratat cu ajutorul cremelor bogate in acid hialuronic.

5. Crema de protectie solara trebuie sa fie nelipsita din portfardul tau. Nu mai e niciun mister, toata lumea stie ca soarele este unul dintre cei mai nocivi factori pentru tenul nostru. Este responsabil pentru aparitia petelor pigmentare si pentru accentuarea ridurilor. Crema de protectie solara cu un SPF minim 30 nu trebuie folosita doar atunci cand te duci la plaja. Din contra, foloseste-o in fiecare zi, indiferent de anotimp sau daca razele soarelui isi fac simtita prezenta sau nu. Studiile arata ca folosirea unei creme cu SPF 30 amelioreaza petele, imbunatateste textura pielii si diminueaza ridurile cu pana la 20% in doar trei luni.

6.Cumpara-ti o perna de buna calitate. Ne petrecem aproape opt ore pe noapte cu fata pe perna. Acest lucru poate avea repercusiuni directe asupra tenului nostru daca calitatea fetei de perna nu este una buna. Chiar daca folosim o multitudine de produse menite sa stopeze semnele imbatranirii, este la fel de important sa investim si intr-o perna de calitate. Cercetatorii ne sfatuiesc sa folosim fete de perna din bumbac pentru a evita aparitia prematura a ridurilor. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img