vineri, 19 aprilie, 2024

Trucuri de gatit care iti vor usura munca in bucatarie

Distribuie:

Publicat:

Competentele culinare sunt esentiale pentru toata lumea: de la oamenii care traiesc singuri pana la mame si tati care au o familie de hranit. Totusi, cei mai multi dintre noi ne ferim de gatit. Din fericire, cunoasterea catorva trucuri ne pot imbunatati considerabil abilitatile si experienta din bucatarie. Iata 10 trucuri utile de gatit:

Metoda simpla de decojire a usturoiului. Pentru a decoji usturoiul fara a crea un dezastru in bucatarie, introdu-l in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 20 de secunde. Cand il scoti, coaja ar trebui pur si simplu sa alunece. 

Modul corect de a curata ghimbirul. Utilizarea marginilor unei linguri este cea mai buna metoda de a curata ghimbirul. 

Gatirea corecta a pestelui pe gratar. Pestele tinde sa se lipeasca pe gratar si poate chiar sa se rupa atunci cand vrei sa il intorci. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, pune pestele pe felii de lamaie. Lamaia va adauga, de asemenea, o aroma placuta pestelui. 

Cum se reincalzeste pizza. Pizza reincalzita nu va mai avea niciodata gustul de dinainte. Dar, daca esti nevoit sa o reincalzesti, cel mai bun mod de a face acest lucru este plasarea unui pahar cu apa in cuptorul cu microunde in timp ce se reincalzeste. Acest truc impiedica uscarea ei. 

Cum sa tai ceapa fara sa lacrimezi. Congelarea cepei inainte de a o taia intarzie eliberarea substantelor semi-toxice lacrimogene.

Prepararea ceaiurilor. Diferite tipuri de ceai trebuie preparate la temperaturi diferite pentru perioade de timp diferite. Spre exemplu: ceaiul alb intre 65-70 °C pentru 1-2 minute, ceaiul galben intre 70-75 °C pentru 1-2 minute, ceaiul negru intre 75-80 °C pentru 1-2 minute, ceaiul oolong intre 80-85 °C pentru 2-3 minute.

Intarzierea coacerii bananelor. Infasoara bine coada bananelor cu staniol (folie alimentara) pentru a preveni coacerea lor. Acest truc ar trebui sa iti dea inca 3-5 zile in care sa le poti consuma fara a fi prea coapte.

Cum sa faci burgeri suculenti la gratar. Acest tip de chiftea se usuca deseori la gratar.  Pentru a-l pastra suculent, pune in centrul lui un cub de gheata atunci cand il prepari la gratar. 

Cum sa racesti rapid bauturile. Pentru a raci rapid bauturile, mai ales pe cele la doza, infasoara-le in prosoape de hartie umeda si pune-le in frigider. 

Cum sa pastrezi fursecurile proaspete. Pune cookie-urile alaturi de o felie de mar pentru a le pastra prospetimea. Ele vor absorbi din umezeala marului si vor ramane moi si bune de mancat pentru mai mult timp. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img