sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trucuri pentru pachetul de pranz al copiilor, de la celebrul bucatar Jamie Oliver

Distribuie:

Publicat:

Celebrul bucatar Jamie Oliver ii invata pe parinti cum sa faca pachete pentru pranzul copiilor. Acesta aminteste ca cei mici pot manca si salate, atata timp cat acestea sunt amuzante si putin interactive.

Jamie Oliver a inceput sa gateasca de la varsta de 8 ani, in localul parintilor lui din Clavering, Essex, si a lucrat cu unii dintre cei mai renumiti maestri bucatari din lume. In prezent, conduce unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat si in serialul de televiziune „Jamie’s Kitchen“. De curand a lansat cartea „La masa cu Jamie“, in care ofera variante noi, accesibile ale unor diferite feluri de mancare preferate, dar si sugestii pentru parinti, cartea fiind dedicata intregii familii. Cateva trucuri pentru pachetul de pranz, de la Jamie Oliver:

Daca veti congela unul dintre sucurile la cutie de carton, pachetul va deveni un minifrigider – igienic si foarte util, deoarece pana la pranz se va topi si veti avea parte de o bautura rece delicioasa. 

Este foarte important sa ungeti untul pe paine intr-un strat uniform , care s-o acopere in intregime – Astfel sandvisurile nu se vor umezi de la compozitie. 

In prezent se gasesc atatea sortimente de paine, incat ocazional puteti sa renuntati  la obisnuita paine alba sau integral si sa incercati alte variante, cu diverse ingrediente: paine cu rozmarin si stafide cu branza, paine ciabatta cu mozzarella si sunca, paine cu rosii uscate la soare si sunca sau chifle cu mac si umplutura de pui. 

O portie de fructe in fiecare zi stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la cresterea nivelului de energie. Daca inveliti fructele intr-un servetel , veti vedea ca se vor pastra mai bine.

Copiilor le vor placea salatele daca sunt gustoase, nu sunt pline de apa, sunt amuzante si putin interactive.  De pilda, puneti intr-o punga  cateva fasiute de parmesan sau branza feta faramitata, cu cateva rosii cherry si un amestec de verdeturi. Puneti sosul separat – o lingurita de zeama de lamaie cu trei lingurite de ulei de masline, impachetate cu o folie de plastic. Copiii pot sa zdrobeasca rosiile din punga, sa adauge sosul si sa-l agite – vor fi incantati. 

Recipientele tip termos sunt excelente – puteti cumpara unul mai mic, perfect pentru a transporta mancaruri precum supa. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img