vineri, 19 aprilie, 2024

„Tu ce-ai facut astazi?” Raspunsul il veti primi joi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Daca sunteti indragostiti de poezie si va plac melodiile ce va duc cu gandul la cenaclul “ Flacara”, atunci nu trebuie sa ratati lansarea de carte si concertul sustinut de catre Ovidiu Scridon, joi 24 mai la 16:30 , in sala de lectura a bibliotecii “ Stroe Belloescu” din Barlad.

Nascut pe 06 octombrie 19 … si ceva, in orasul Tarnaveni din judetul Mures. Fascinat de mic de manifestarile Cenaclului Flacara, motiv pentru care este atras de chitara inca din vremea in care invata sa scrie si sa citeasca.

Dupa absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar in termen intr-o unitate de parasutisti prezenta in primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitala. In 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, loc in care de-altfel debuteaza in cadrul manifestarilor cultural artistice studentesti; festivale, cenacluri, baluri, tabere, etc. In 1996 una din piesele lui este declarata oficial “Imnul studentilor din Romania”.

In toti acesti ani scrie versuri, compune muzica si pentru o scurta perioada de timp este membru al Cenaclului “Totusi Iubirea”.

In 1996 face primele inregistrari  in  studiol “Binisor “al lui Valeriu Sterian si editeaza albumul “Intr-o zi…”, album ce se bucura de-un succes neasteptat.

In perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atat in majoritatea spectacolelor studentesti din capitala si din celelalte centre universitare cat si in majoritatea concursurilor si-a festivalurilor de folk. Dupa absolvirea facultatii devine coordonatorul de antena al postului Radio Total, moment in care prioritatile urmeaza o alta cale, mai putin cea a muzicii folk.

Dupa cinci ani petrecuti in Radio Total, urmeaza altii aproape trei in grupul MediaPro ,iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost coordonatorul traficului de publicitate al grupului de presa Realitatea-Catavencu. Este absolvent al unui master de Comunicare si Relatii Publice in  cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative “David Ogilvy”din Bucuresti si al unui master de Management In cadrul Universitatii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.

Multumita internetului, a promovarii pieselor sale in cadrul grupurilor montane si-n diverse alte medii, anii 1993-1998, de varf, din punct de vedere componistic si concertistic, au fost de fapt ani de investitii.

Chiar cu o absenta considerabila, Ovidiu Scridon este un nume cunoscut printre iubitorii muzicii folk si nu numai.

In martie 2012 ii apare la Editura Tritonic volumul de versuri "PORTRETUL UNUI GAND" si ii este in  curs de aparitie cartea de aventura si calatorie "CUM AM DESCOPERIT AMERICA".
A reaparut pe scena romaneasca la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie si bucuria de-a impartasi din emotiile lui, alaturi de chitara si muzicutele sale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img