vineri, 26 aprilie, 2024

Tu stiai ca balsamul de rufe din comert are efecte negative? Cum poti sa-l prepari singura in conditii casnice!

Distribuie:

Publicat:

Acest balsam de rufe natural este simplu si usor de preparat. Ai nevoie de ingrediente simple si accesibile, cum ar fi bicarbonatulde sodiu, apa, uleiuri esentiale si otet de mere.

Vei avea nevoie de:

5-6 linguri de bicarbonat de sodiu

250 de ml de apa fierbinte

1 litru de otet de mere

20-30 de picaturi de ulei esential (la alegere)

Recipient din plastic

Instructiuni:

Acest balsam de rufe este foarte simplu de preparat – intai vei avea nevoie de un recipient din plastic (aproximativ 5 litri), deoarece va face spuma. Apoi trebuie sa combini apa, bicarbonatul si otetul de mere.

Ingredientele combinate vor avea o reactie chimica, facand bule. Dupa aceasta, trebuie sa adaugi uleiul esential preferat, sa inchizi recipientul si sa agiti bine.

Ai grija sa nu inchizi bine recipientul de plastic, dupa ce ai facut amestecul, intrucat acest balsam trebuie sa „respire”.

Depoziteaza-l in baie si foloseste 50 de ml la o spalare. Ininte de fiecare utilizare agita bine continutul. Aceasta cantitate este suficienta pentru a avea rufele curate si inmiresmate!

Un truc eficient pentru curatarea gresiei si faiantei!

Fiecare femeie stie cat este de greu sa pastreze casa curata, insa cea mai grea sarcina este sa pastreze baia intotdeauna stralucitoare si frumos mirositoare.

Daca iti place ca baia ta sa straluceasca de curatenie, probabil folosesti deja produse chimice de curatare. Cu toate acestea, ai la indemana solutii naturale, care nu iti afecteaza sanatatea.

Cel mai greu este sa indepartezi mizeria dintre placile de gresie si faianta, asa ca ti-am pregatit un truc care te ajuta.

Ai nevoie de:

Jumatate de cana de bicarbonat de sodiu

Jumatate de cana de otet

Jumatate de cana de lamaie

5 litri de apa

Amesteca apa si bicarbonatul, apoi adauga sucul de lamaie inn solutie. La final, toarna si otetul. Vei observa o reactie chimica minora.

Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator. Aplica pe faianta murdara si lasa sa actioneze cel putin 30 de minute. Apoi curata bine cu un burete sau o perie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img