joi, 28 martie, 2024

Tudor Chirila, atac DUR la adresa lui Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Tudor Chirila a vorbit joi, intr-un interviu pentru Europa FM, despre evenimentele din ultimele saptamana, explicand care crede ca ar trebui sa fie rolul artistilor in spatiul public si comentand, totodata, declaratiile controversate ale politicienilor referitoare la protestele recente.

”Se alimenteaza ideea ca un artist trebuie sa stea in banca lui, sa-si vada de treaba lui si sa nu faca politica. Si aici ar trebui sa operam cu o distictie: un om care-si spune parerea vis-a-vis de lucruri care-l afecteaza in mod direct si tin de colectivitate, de comunitate si de cetate…Eu cred ca ceea ce se numeste si risca sa devina limbaj de lemn in societatea civila inseamna exact asta – faptul ca iti spui parerea, nu inseamna ca fac politica. Cetatenii au obligatia sa faca politica, nu doar atunci cand se duc la vot, ci tot timpul”, a declarat Tudor Chirila.

Artistul a mai spus Liviu Dragnea a incalcat ordinea din partid prin declaratiile facute in contextul protestelor. Liderul PSD a afirmat atunci ca manifestatiile de strada sunt un inceput de lovitura de stat.

”Liviu Dragnea a incalcat ordinea in partid in mod flagrant si pentru asta va plati, pentru ca in PSD exista un singur om care poate sa vorbeasca despre doua aspecte: lovitura de stat si mineriade. El este Ion Iliescu. Faptul ca Dragnea a atins acest subiect spunand ca protestele din strada au fost o mineriada, o sa-l coste. Si-a dat cu parerea unde nu se pricepe. Nu stie sa faca nici mineriade si nici lovituri de stat. Eu stiu ca PSD-ul e un partid organizat. Acolo e o ierarhie – nu vorbesti asa, cand vrei tu”, a mai spus Tudor Chirila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img