vineri, 19 aprilie, 2024

Tudorel Toader anunta primele masuri dupa protestul de la Penitenciarul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat primele masuri dupa ce recent au avut loc proteste masive in mai multe penitenciare din Romania. Guvernul va adopta, cel mai probabil in aceasta saptamana, un act normativ pentru suplimentarea schemei de personal din penitenciare cu 1.000 de posturi, a declarat, luni, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care s-a intalnit cu sindicatele angajatilor din penitenciare, la Penitenciarul Vaslui, potrivit NEWS.RO. Ministrul Tudorel Toader s-a intalnit, la Penitenciarul Vaslui, cu liderii sindicali ai angajatilor din penitenciarele din Vaslui, Iasi si Bacau, iar la final a anuntat ca va fi adoptata o Hotarare de Guvern privind suplimentarea posturilor din penitenciare cu 1.000 de locuri.

El a spus ca spera ca actul normativ sa primeasca repede toate avizele necesare, astfel incat sa poata fi adoptat in sedinta Guvernului din aceasta saptamana.

Tudorel Toader a spus ca Ministerul Justitiei lucreaza, de asemenea, la un proiect de act normativ, probabil Ordonanta de Urgenta, astfel incat pe viitor angajatilor din penitenciare sa le poata fi platite orele suplimentare. "Plata orelor suplimentare va fi valabila pentru viitor, nu si pentru trecut, deci nu retroactiv", a afirmat ministrul Justitiei, precizand ca angajatii Penitenciarului Vaslui, de exemplu, au acumulat in acest an peste 30.000 de ore suplimentare, iar aproximativ 27.000 au fost compensate cu zile libere.

"Sunt multe probleme de rezolvat in penitenciare. O parte le-am rezolvat, celelalte le vom rezolva cat de curand", a adaugat Tudorel Toader.

Saptamana trecuta, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a anuntat ca peste jumatate dintre agentii Penitenciarului Vaslui refuza sa mai intre in serviciu, ei reclamand lipsa de personal si numarul mare de ore suplimentare lucrate si neplatite. In replica, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a sustinut ca la Penitenciarul Vaslui posturile sunt ocupate in proportie de 88 la suta, iar in 2017 au fost repartizati unitatii respective 17 absolventi ai scolilor de profil. Totodata, ANP sustine ca doar putin peste 3.000 de ore suplimentare mai trebuie recuperate, activitatea desfasurandu-se in conditii normale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img