joi, 25 aprilie, 2024

Tudorel Toader face declaratii despre Legea Gratierii

Distribuie:

Publicat:

Ministrul JustitieiTudorel Toader, a facut o serie de declaratii despre proiectul de modificare a legilor justitiei si despre legea gratierii. Momentan nu se stie daca proiectul va fi asumat de Guvern sau de Parlament.

Iata cele mai importante declaratii:

Potrivit ministrului, odata finalizat proiectul si trimis mai departe pe circuitul legislativ, iar prioritara este foaia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor Hotararii pilot, pronuntata de CEDO, referitoare la conditiile din penitenciare.

  • “La 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, detinutul are beneficiul unui numar de 6 zile care se considera executate. Daca a stat 60 de zile in penitenciar, in conditii necorespunzatoare, la pedeapsa se mai adauga 12 de zile considerate executate. Maine se aplica, intra in vigoare, iar comisiile din penitenciare au facut toate calculele. Maine vor fi detinuti care vor fi pusi in libertate”, a declarat ministrul Toader.
  • Vedem care va fi soarta legii cu gratierea, se afla in camera decizionala.
  • Avem achizitionat studiul de fezebilitate pentru penitenciarul Berceni, o sa preluam inca 3 unitati militate din Buzau. 
  • Dinamica populatiei din penitenciare, este favorabila. Numarul de intrari din penitenciar este mai mic decat cele care ies. Acest cumul de legi, ne da impresia ca, pe termen scurt, vom rezolva problema penitenciarelor;
  • Avem inca un proiect la Ministerul Justitiei, prin care incercam sa aducem cetatenii romani care executa pedepse cu inchisoare in alte tari, in Romania. 
  • Detinutii trebuie sa execute pedeapsa privatoare de libertate in conditii normale.

Intrebat de dosarul Belina, ministrul Justitiei, Tudorel Toader a raspuns:

  • Puteti sa ma intrebati de activitatea mea, va voi raspunde cu placere, dar nu ma intrebati alte lucruri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img