marți, 19 martie, 2024

TUPEU:Tariceanu il ameninta pe Iohannis cu suspendarea din functie

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Senatului, in razboi cu seful statului si DNA. Calin Popescu Tariceanu a lansat un nou atac dur la adresa lui Klaus Iohannis si a procurorilor DNA. Al doilea om in stat ameninta cu suspendarea presedintelui, din nou.

El a reiterat solicitarea ca seful statului sa ofere asigurari ca va respecta vointa majoritatii electoratului, asa cum va rezulta in urma votului din 11 decembrie.

Presedintele Senatului a sustinut totodata ca vrea sa opreasca ”parcursul periculos pe care a pornit presedintele Romaniei in campania electorala”.

In opinia lui Tariceanu, Iohannis ”implica institutia presedintelui in dosare aflate pe rol (interventiile de acum cateva zile pe langa procurorul-general si in cazul acuzatiilor de plagiat formulate impotriva doamnei Kovesi), a readus teroarea ascultarilor din vremurile cele mai negre ale securitatii si a transformat lupta necesara si legitima cu coruptia intr-o vanatoare de adversari politici”, fiind ”in coalitie oculta cu procurorul-sef al DNA si cu un partid paravan-marioneta”, potrivit unui comunicat de presa al ALDE.

In document, Tariceanu precizeaza, facand referire la Klaus Iohannis, ca daca ALDE va avea suficienta forta in viitorul Parlament, vom cauta si vom dezvalui adevarul cu privire la cazuri concrete, cand mersul normal al justitiei a fost deturnat in favoarea unor interese personale sau de grup. Concret, se face referire voalata la o suspendare a lui Klaus Iohannis:

1. “Cerem publicarea stenogramelor discutiilor purtate de presedintele Romaniei cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem ca declaratiile date publicitatii pana in prezent de presedintele Iohannis, de procurorul-general si de procurorul-sef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publica are dreptul sa cunoasca intregul adevar.

2. Vrem ca opinia publica sa stie ca, daca ALDE va avea suficienta forta in viitorul Parlament, vom cauta si vom dezvalui adevarul cu privire la cazuri concrete, cand mersul normal al justitiei a fost deturnat in favoarea unor interese personale sau de grup. Aceasta va contribui la restabilirea unei reale independente a justitiei fata de factorul politic.

3. Vrem sa oprim parcursul periculos pe care a pornit presedintele Romaniei in campania electorala.

4. Vrem sa primim asigurari ca presedintele Romaniei va respecta vointa majoritatii electoratului, asa cum va rezulta in urma votului din 11 decembrie”, se arata in document.

Site-ul WikiLeaks a publicat miercuri o noua transa de documente ale campaniei candidatei democrate la presedintia SUA, Hillary Clinton. John Podesta, seful campaniei democrate, i-a acuzat marti pe rivalii din tabara candidatului republican Donald Trump de complicitate cu Rusia. Saptamana trecuta, guvernul Statelor Unite a acuzat oficial Rusia de lansarea unei campanii de piraterie informatica cu scopul de a interveni in procesul electoral american.

Putin a declarat miercuri, la un forum de afaceri desfasurat la Moscova: “Au pornit isteria asta, spunand ca (pirateria informatica — n. red.) este in interesul Rusiei, dar nu are nimic de-a face cu interesele Rusiei”. El a afirmat ca va colabora cu viitorul presedinte american, oricare ar fi acesta, “desigur, daca si noul lider al SUA doreste sa colaboreze cu tara noastra”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img