vineri, 29 martie, 2024

Turcia avertizează împotriva amestecului străin în politica internă a Iranului

Distribuie:

Publicat:

Turcia a avertizat joi împotriva încercărilor din afară de a interveni în politica internă a Iranului, afirmând că astfel de acţiuni ar putea provoca o reacţie puternică, după şase zile de proteste antiguvernamentale în întreaga ţară, relatează Reuters.

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat totodată jurnaliştilor, în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara, că deşi cetăţenii iranieni au dreptul să organizeze demonstraţii, nu pot fi acceptate acte care provoacă victime şi pagube materiale, în contextul în care protestele din Iran s-au soldat cu 21 de morţi.

Miercuri, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat la CNN Turk că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Donald Trump susţin protestele antiguvernamentale din Iran.

Teheranul şi majoritatea oraşelor iraniene au avut o a doua noapte calmă, după mai multe zile de proteste în ţară, în timp ce importante manifestaţii pro-regim au avut loc din nou joi dimineaţa, potrivit televiziunii de stat citate de AFP.

Clasa politică din Iran, atât reformatorii, cât şi conservatorii, s-a poziţionat împotriva violenţelor în cursul manifestaţiilor, subliniind totodată necesitatea de a se găsi o soluţie la problemele economice, în principal şomajul, care a ajuns la 30 % în rândul tinerilor. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img