joi, 18 aprilie, 2024

Turcia bombardat Siria: Kurzii au fost luați la țintă de bombele turcilor

Distribuie:

Publicat:

Armata turcă a bombardat poziţii ale unei grupări kurde siriene la est de fluviul Eufrat, în nordul Siriei, pentru a doua oară într-o săptămână, a anunţat miercuri agenţia de presă Anadolu, citată de DPA preluată de Agerpres.

Artileria turcă a vizat poziţiile miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) din regiunea Ayn al-Arab şi ''au fost neutralizaţi patru terorişti'', potrivit Anadolu. Alţi şase combatanţi kurzi au fost răniţi, a precizat sursa.

Forţele Democratice Siriene (SDF), o grupare-paravan pentru YPG, a confirmat bombardamentul, spunând că în atacurile turceşti din ultimele trei zile a fost ucis un membru al SDF şi altul a fost rănit grav. 

Duminică, Turcia a bombardat poziţii în zona Zor Magar de la vest de Ayn al-Arab, potrivit Anadolu. 

Ankara consideră YPG în Siria drept o organizaţie teroristă care are legături cu insurgenţii kurzi din Turcia. Washingtonul consideră în schimb YPG drept aliaţi în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis marţi ''să distrugă'' grupările armate kurde de la est de Eufrat, în pofida prezenţei militare americane în regiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img