marți, 16 aprilie, 2024

TURCIA: Explozie puternica

Distribuie:

Publicat:

Cel putin doua persoane au fost ucise si 16 au fost ranite joi dimineata la Adana in sudul Turciei de explozia unei masini-capcana in fata biroului guvernatorului regional, au anuntat autoritatile locale citate de agentia de presa Anadolu, preluata de Reuters si AFP, informeaza Agerpres.

“Doua persoane au fost ucise si 16 ranite”, a declarat guvernatorul din Adana Mahmut Demirtas.

Explozia a avut loc la scurt timp dupa ora 8:00 (5:00 GMT).

In imaginile de la televiziune se putea vedea un incendiu in cladirea din care iesea un fum gros, negru, dupa explozia masinii in parcarea din fata. Explozia a spart ferestrele cladirii cu mai multe etaje.

Detalii suplimentare nu au fost disponibile imediat.

Turcia a fost lovita de un val de atentate cu masina-capcana in ultimele luni comise de Partidul Muncitorilor din Kurdistan PKK interzis si filiala sa TAK.

Alte atacuri au fost revendicate de gruparea terorista Statul Islamic.

Consulatul General al Statelor Unite din Adana a avertizat in urma cu trei saptamani ca grupurile extremiste “continua eforturile agresive de a ataca cetateni americani si alti straini la Adana”. Departamentul de Stat a avertizat cetatenii americani sa evite calatoriile in sud-estul Turciei. Adana se afla la aproximativ 16 km de Baza Aeriana Incirlik, folosita de armata SUA pentru a lansa atacuri impotriva militantilor Stat Islamic in Siria. Familiile personalului militar american au primit ordin sa paraseasca Adana si alte parti ale Turciei in martie, ca urmare a unor preocupari de securitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img