joi, 28 martie, 2024

Turcia suspenda prevederile Conventiei pentru Drepturile Omului

Distribuie:

Publicat:

Turcia suspenda temporar aplicarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului, dupa ce a fost decretata starea de urgenta.

Oficialii spun ca urmeaza astfel exemplul Frantei, care a procedat la fel dupa atentatele din noiembrie anul trecut si ca, in acest mod, statul va putea actiona mai eficient impotriva celor care au participat la tentativa de lovitura de stat.

“Turcia va suspenda temporar implementarea obligatiilor care decurg din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, in conformitate cu decretarea starii de urgenta; drepturile si libertatile fundamentale nu vor fi afectate in aceasta perioada. Si Franta a decretat starea de urgenta; si Franta a suspendat Articolul 15 al Conventiei Europene pentru Drepturile Omului”, a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmus.

“Decretarea starii de urgenta nu intra in contradictie cu prevederile Conventiei Europene pentru Drepturile Omului”, a subliniat oficialul turc.

Printre altele, aceasta decizie implica faptul ca autoritatile vor putea ignora prevederile conventiei, cum ar fi cele legate de interzicerea torturii sau cele care obliga la un proces echitabil in justitie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img