joi, 18 aprilie, 2024

TVR risca sa nu poata transmite Campionatul European de Fotbal si Jocurile Olimpice de la Rio

Distribuie:

Publicat:

Situatia de la TVR este foarte grava, avertizeaza Irina Radu, fost director al postului. In afara de Eurovision, TVR ar putea fi in imposibilitatea de a transmite si Campionatul European de Fotbal de la Paris, si Jocurile Olimpice de la Rio.

TVR anunta intr-un comunicat ce drepturi pierde prin ruperea relatiei cu EBU:

    accesul la reteaua EUROVISION care asigura un schimb permanent de stiri si programe sportive intre membrii EBU (Jocurile Olimpice, Campionate de fotbal), prin intermediul satelitului;
    accesul la studii si recomandari de specialitate in domeniul echipamentelor de televiziune, cursuri de pregatire profesionala in diferite domenii de specialitate (productie, stiri, tehnologie web, management etc.);
    accesul la intreaga legislatie juridica in materie de televiziune;
    participarea cu reprezentanti la sedintele de lucru din cadrul departamentului de televiziune unde sunt prezentate cele mai noi tendinte in domeniu;
    participarea la realizarea de programe in coproductie;
    participarea la concursuri europene care se preiau si difuzeaza in direct, precum Eurovision Song Contest, Eurovision Junior.

“In acest moment, TVR isi pierde dreptul asupra unor competitii sportive deja contractate, cum ar fi Jocurile Olimpide de la Rio, si a unor stiri din reteaua EBU. Strigatele noastre nu au fost luate in seama. Mult mai grav e ce se intampla in televiziune, nu mai exista bani de motorina sa se duca sa se filmeze pe teren. S-a ajung la fundul sacului, daca Romania nu vrea o televiziune publica ar trebui sa se anunte public acest lucru. EBU a propus eliminarea TVR din aceasta organizatie”, a declarat Irina Radu la Digi24, potrivit Adevarul.

„Datoria reala este de 16,5 milioane de euro, va pot spune public acest lucru acum. Cerem de trei ani de zile o atentie sportita pentru TVR, am avut intalniri cu fostul ministru de finante, care nu s-au finalizat in niciun fel. La nivel inalt nu s-a luat o hotarare ce sa se intample cu TVR“, a declarat Irina Radu la Digi24.

„Nu cred ca trebuie luata o decizie politica, trebuie schimbata legea, trebuie redefinit ce trebuie finantat de la buget si ce teleleviziune are nevoie Romania. Pe oficialii EBU i-a suparat lipsa unor raspunsuri oficiale la nivel inalt“, a clarificat Irina Radu.

EBU a anuntat vineri ca Romania nu va mai putea participa la concursul Eurovision 2016, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elvetieni a TVR. De asemenea, postul public va pierde accesul la alte servicii ale membrilor EBU, inclusiv stirile, dreptul de a difuza evenimente sportive, precum si serviciile de tip juridic, tehnic, cercetare sau lobby.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img