marți, 19 martie, 2024

Uber lanseaza un nou serviciu revolutionar. Va fi mult mai ieftin si implica mai putin mers pe jos

Distribuie:

Publicat:

Compania americana de ride-sharing Uber lanseaza un nou serviciu, primul din ultimii trei ani.

Noul serviciu, Express Pool, este gandit sa corespunda mai bine pe principiilor de baza ale conceptului de ride-sharing – mai multe persoane care impart aceeasi masina pentru trasee cu puncte de plecare si destinatii apropiate.

In acest scop, algoritmul Uber, calculand pe baza unor factori precum traficul, pozitionarea masinilor, punctele de plecare sau destinatiile alese, stabilesc un punct de intalnire pentru sofer si mai multi clienti, precum si un loc in care toti clientii vor cobori din masina.

Pentru sofer, acest lucru este posibil sa presupuna o asteptare de cateva minute, in timp ce utilizatorul va trebui sa se deplaseze pana la punctul de intalnire si, la final, de la masina la destinatia propriu-zisa. Ambele puncte ar urma sa fie alese la o distanta scurta de mers pe jos.

Reprezentantii Uber au tinut sa precizeze ca nu se bazeaza exclusiv pe algoritm pentru stabilirea locurilor de intalnire si coborare, ci au trimis oameni care au verificat zonele alese in acest fel.

“Recompensa” pentru utilizatorii care vor folosi acest serviciu va consta in tarife mai mici. Conform Uber, Express Pool poate fi cu 50% mai ieftin decat UberPool si cu 75% mai ieftin decat UberX.

De cealalta parte, nu este dificil de inteles ce avantaje are Uber din aceasta abordare. Cheltuielile companiei vor fi mai mici daca va onora cursele cu mai putine masini – mai putini soferi, mai putin combustibil si, nu in ultimul rand, taxe mai mici.

Serviciul Express Pool va fi lansat in cursul acestei saptamani in Statele Unite. Extinderea sa nu va avea loc foarte rapid, cel mai probabil, data fiind complexitatea logisticii din spatele acestuia.

sursa: news.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img