vineri, 19 aprilie, 2024

Uber va lansa un serviciu de inchiriere a bicicletelor electrice

Distribuie:

Publicat:

Utilizatorii Uber din intreaga lume ar putea inchiria in curand biciclete electrice prin intermediul aplicatiei, dupa ce firma de ride-sharing a cumparat startup-ul american JUMP, care se ocupa cu inchirierea de biciclete in regim bike-sharing, pentru o suma nedeclarata de bani. 

Potrivit CEO-ului firmei, Ryan Rzepecki, decizia de a vinde JUMP a fost luata pentru a realiza viziunea startup-ului de a se dezvolta la o scara larga si rapid, scrie TechCrunch. De asemenea, seful JUMP a afirmat ca CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, l-a influentat asupra deciziei.

"Am avut ocazia sa petrec cateva seri impreuna cu el si sa vorbesc despre viziunea sa aspura afacerilor si viziunea noastra si am vazut multa aliniere", a spus Rzepecki.

Uber doreste sa devina o platforma de mobilitate urbana de top, a declarat Khosrowshahi pentru TechCrunch. Pe masura ce mai multi oameni locuiesc in orase, va trebui sa existe o gama mai larga de optiuni de mobilitate care sa fie bune atat pentru clienti, cat si pentru orase, a adaugat CEO-ul Uber.

Angajatii JUMP se vor alatura echipei Uber, dar startup-ul va continua sa functioneze ca o filiala independenta.

Achizitia startup-ului de catre Uber nu este o mutare surprinzatoare. In luna ianuarie, Uber a incheiat un parteneriat cu JUMP pentru a lansa Uber Bike, care permite clientilor Uber sa inchirieze biciclete JUMP prin intermediul aplicatiei Uber. Majoritatea utilizatorilor, totusi, inca vin prin aplicatia JUMP, a spus Rzepecki. Pentru moment, aplicatia JUMP va continua sa existe, dar se poate schimba in cele din urma.

Intre timp, concurentii internationali ai Uber au facut miscari similare. In decembrie, startup-ul din India Ola a inceput sa ofere servicii de bike-sharing. Numit Ola Pedal, serviciul este disponibil in mai multe campusuri universitare din India. De asemenea, aplicatiile similare Uber din Asia de Sud-Est — Grab si Didi din China, au lansat anul acesta propriile servicii de bike-sharing. Atat Didi cat si Grab au investit direct in startup-urile Ofo si OBike.

In ianuarie, JUMP a incheiat o runda de finantare de 10 milioane de dolari, (seria A), condusa de Menlo Ventures.

Piata serviciilor de bike-sharing este in crestere cu aproximativ 20% pe an si se estimeaza ca va ajunge la nivelul de 3,3 – 3,6 miliarde de euro pana in 2020, scrie BBC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img