vineri, 29 martie, 2024

Ucigasul silentios care afecteaza zeci de mii de romani. Atentie la aceste simptome!

Distribuie:

Publicat:

Glutenul este numit si "ucigasul silentios" pentru ca produce pagube intregului organism. De multe ori, pacientul nu este constient de efectele pe care consumul de gluten le are asupra organismului sau. Zeci de mii de romani sufera de intoleranta la gluten, fara ca macar sa stie acest lucru. 

"Boala Celiaca" este o afectiune autoimuna, declansata de consumul de gluten la persoanele predispuse genetic. Se diagnosticheaza greu, pentru ca in general, simptomele sunt putin specifice, iar unii pacienti pot fi chiar asimptomatici.” Exista insa cateva semne care te avertizeaza ca ai putea avea sensibilitate sau intoleranta la gluten. Bright Side a realizat o lista cu cele mai comune simptome:  

1. Probleme digestive. Balonarea, greata, diareea, durerile abdominale sau constipatia, toate aceste simptome ar trebui sa va dea de gandit. Desi sunt asociate cu alte boli, problemele digestive pot indica si o intoleranta la gluten.

2. Fluctuatii de greutate. Intoleranta la gluten poate duce atat la cresterea in greutate, cat si la scaderea ei, aparent fara niciun motiv. O schimbare brusca greutatii poate ascunde alte probleme, insa este strans legata si de consumul de gluten.
 
3. Tulburari hormonale. Exista o relatie directa intre intoleranta la gluten si tulburarile hormonale, care se pot manifesta prin cicluri neregulate, schimbari in greutate sau tulburari de somn.
 
4. Probleme cu sistemul nervos. Sensibilitatea sau intoleranta la gluten afecteaza si concentratia si poate duce la depresie, anxietate, insomnie si oboseala. O persoana care sufera de intoleranta la gluten experimenteaza dureri de cap timp de 30-60 de minute dupa masa.
 
5. Probleme cu pielea si unghiile. Daca te confrunti cu iritatii si egzeme pe piele si cu unghii fragile, care se rup usor, nu ar fi rau sa iti faci un test de intoleranta alimentara. Te poate scapa de multe alte probleme. sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img