joi, 28 martie, 2024

Ucraina introduce o linie de feribot intre localitatile Isaccea si Orlovka

Distribuie:

Publicat:

Ucraina va lansa o linie de feribot de-a lungul graniţei cu România, în ideea de a consolida conectivitatea regională, a anunţat luni mass media din Ucraina, preluată de Xinhua, potrivit agerpres.ro.

 

Linia de feribot pe râul Dunărea va fi inaugurată în vara acestui an la noul punct de trecere a frontierei care face legătura între satul Orlovka din Ucraina şi oraşul Isaccea din România, a anunţat Autoritatea portuară din Ucraina.

Graţie lansării acestei linii de feribot, distanţa unei călătorii între Ucraina şi România va fi redusă cu 100 de kilometri şi astfel frontiera dintre cele două state va putea fi trecută fără a fi nevoie de tranzitul pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, Autoritatea portuară din Ucraina susţine că linia de feribot va avea o capacitate de transport de 1.000 de camioane şi 250 de autoturisme pentru pasageri pe zi, ceea ce va permite crearea unei noi legături de transport în Europa de Est, atragerea de noi investiţii şi crearea de noi locuri de muncă în regiune.

Realizarea trecerii Ro-Ro între Isaccea, România, si Orlovka, Ucraina, este unul din obiectivele anunţate de autorităţi încă din anul 1998, atunci când s-a înfiinţat Euroregiunea Dunărea de Jos, structura de cooperare transfrontalieră care cuprinde autorităţi din România (judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea), Ucraina (regiunea Odessa) şi Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir). Proiectul a fost întârziat în principal din cauza lipsei acordurilor dintre cele două state.

Amenajarea trecerii Ro-Ro este solicitată de comunităţile de pe ambele maluri ale fluviului care consideră că obiectivul ar încuraja turismul şi ar duce, implicit, la creşterea nivelului de trai a locuitorilor din aceste comunităţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img