marți, 19 martie, 2024

UCRAINA: Se dau lupte grele pentru un oras port

Distribuie:

Publicat:

Situatia continua sa se deterioreze in apropierea orasului-port Mariupol, ultima localitate importanta din estul separatist al Ucrainei aflata sub controlul autoritatilor de la Kiev si unde miercuri se inregistreaza pentru a treia zi consecutiv lupte si bombardamente de artilerie pentru care armata ucraineana si rebelii se acuza reciproc, transmit agentiile AFP si Reuters.

Potrivit stiripesurse.ro,confruntarile cele mai intense se desfasoara in zona localitatii Starognativka, aflata la jumatatea distantei dintre Donetk, fieful separatistilor prorusi, si Mariupol. O eventuala cucerire de catre separatisti a acestui sector le-ar deschide calea catre portul Mariupol si mai departe catre Crimeea.

Potrivit surselor militare ucrainene, pozitiile trupelor guvernamentale sunt atacate cu lansatoare multiple de rachete Grad si Uragan si cu alte piese de artilerie grea, care, in virtutea acordurilor convenite in luna februarie la Minsk, ar fi trebuit retrase de pe linia frontului.

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a acuzat miercuri Rusia si rebelii pe care aceasta ii sustine ca escaladeaza in mod deliberat conflictul pentru ‘a submina aplicarea acordurilor de la Minsk’. El a avut luni consultari cu omologii sai din Rusia, Germania si Franta, in urma discutiilor fiind stabilit un nou armistitiu care insa a fost de asemenea incalcat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img