miercuri, 17 aprilie, 2024

UDMR e IMPOTRIVA cererii lui Iohannis. Attila Korodi: ‘Bugetul pe 2019 trebuie adoptat cat mai repede cu putinta. Noi nu vom propune modificari’

Distribuie:

Publicat:

UDMR nu va propune, miercuri, vreo modificare la legea bugetului pe 2019, declară la RFI liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi, care consideră că ar trebui finalizat acest ”serial cu meciuri politice”.

Attila Korodi speră ca ”serialul” bugetului să se încheie miercuri: ”N-avem buget. Până când vom avea buget, cel puţin un trimestru din anul acesta se va termina. Aşa că astăzi sper să se termine acest serial cu meciuri politice, pe o temă care pe unele elemente este una tehnică, pe alte elemente se referă la politici publice, dar în sine se referă la un instrument esenţial al democraţiei, bugetul statului”, conform News.ro.

Întrebat dacă ar trebui modificat ceva în legea bugetului pe 2019, liderul deputaţilor UDMR spune că atunci ”când bugetul a fost înaintat Parlamentului, Guvernul şi-a asumat câteva cifre foarte exacte, care privesc dezvoltarea economică. Dacă Guvernul îşi asumă acele cifre, înseamnă că este total responsabil dacă devin realitate sau nu. Dacă acestea sunt deplasate sau nu, mai puţin cred. Dacă sunt foarte exacte sau nu, probabil că o să aibă corecturi, ca şi anul trecut, dar asta nu înseamnă că pe această dispută trebuie să blocăm în sfârşit şi îl privesc ca un act administrativ, mai nou, pentru că efectiv, ţara nu mai are acest instrument administrativ, trebuie adoptat cât mai repede cu putinţă”.

De asemenea, întrebat dacă UDMR va propune vreo modificare la legea bugetului pe 2019, Attila Korodi a spus: ”Noi nu vom propune altă modificare”.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, în şedinţă comună pentru a reexamina, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Şeful statului consideră că alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, în repetate rânduri, că bugetul a fost construit ”foarte bine şi foarte riguros” şi a anunţat că nu vor exista modificări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img