joi, 25 aprilie, 2024

UDMR voteaza impotriva guvernului PONTA

Distribuie:

Publicat:

Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR va vota marti impotriva guvernului Victor Ponta, dar nu ca urmare a textului motiunii de cenzura, care este gresit.

”Recomandarea in grup adoptata cu majoritate a fost sa votam impotriva guvernului, dar nu e un vot pentru textul motiunii. E greu de subliniat, dar vom face aceasta separare. Vom avea o pozitie nuantata, nu foarte brutala. E nevoie de nuante. Votam impotriva guvernului, dar nu pentru textul motiunii”, a declarat liderul UDMR.

”Ne nemultumesc acuzatile aduse premierului in Parlament. Nu se poate vota in legatura cu un astfel de subiect. E treaba judecatorilor. Institutia motiunii e una politica, contra guvernului  si a premierului si e un precedent pericos si pentru fapte presupuse care nu au legatura cu functia de premier. Ar fi o greseala sa spunem ca acest text poate fi sustinut. Acesta era motivul pentru care colegii nostri nu au semnat motiunea saptamana trecuta. Noi ne aflam in bancile opozitiei, iar acesta este un alt argument”, a continuat Kelemen Hunor.

”Mandat imperativ nu exista, dar regulamentele grupurilor reunite ne indica intr-un articol ca un vot majoritar e obligatoriu pentru membrii. Sunt convins ca membrii grupurilor noastre fac ce am discutat. Soarta guvernului nu sta in voturile noastre din pacate, nici macar in voturile opozitei., e doar o chestiune matematica”, a mai adaugat Hunor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img