marți, 19 martie, 2024

UE va intampina probleme existentiale daca nu da dovada de solidaritate, avertizeaza Amélie de Montchalin

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Europeană va întâmpina probleme ''existenţiale'' în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia COVID-19, a afirmat duminică secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin, transmite AFP potrivit Agerpres.

''Trebuie să pregătim împreună ieşirea din criză, relansarea, şi să arătăm că suntem eficienţi pentru că suntem împreună'', a spus Amélie de Montchalin în emisiunea pentru emisiunea "Întrebări politice" a postului de radio France Inter, pentru cotidianul Le Monde şi pentru France Télévisions.

Fostul preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors a avertizat sâmbătă că lipsa solidarităţii ar putea duce la ''un pericol mortal pentru Uniunea Europeană''.

Pentru relansarea economiei post-criză sunt avute în vedere ''instrumente tehnice'', a afirmat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, care a evocat un ''plan de relansare european ce poate fi adoptat de Comisia'' Europeană.

Uniunea Europeană a acceptat joi, la presiunea Italiei, unde pandemia COVID-19 a cauzat cele mai multe decese din UE, să examineze în termen de 15 zile măsurile cele mai ferme pentru a face faţă recesiunii anunţate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img