vineri, 19 aprilie, 2024

Ulei de arbore de ceai: 7 motive pentru a-l utiliza și contraindicațiile sale

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de arbore de ceai este un miracol. Uleiul de arbore de ceai este o substanță cu calități variate. Este nevoie de doar câteva picături pentru a avea efecte incredibile. Adăugat la șampon, gel de duș, măști de față, gură etc. Arborele de ceai poate fi folosit ca cosmetic și pentru sănătate datorită funcțiilor sale multiple.

Mai întâi, să vedem de unde a venit. Uleiul de arbore de ceai provine din copacul numit Malaleuca Alternifolia, denumit și pomul de ceai sau arborele de ceai.

Originar din Australia, uleiul de arbore de ceai este extras din frunzele acestei plante. Acest nume i-a fost dat de căpitanul James Cook, care se gândise să folosească această substanță ușor amară pentru a face o băutură asemănătoare cu ceaiul.

Cea mai cunoscută comercializare a sa este sub formă de ulei esențial și îl puteți găsi în orice plafar. Înainte de a-l cumpăra, trebuie să vă asigurați că este 100% pur și a fost extras fără utilizarea de substanțe chimice. Nu cumpărați produse la prețuri foarte mici.

Să vedem împreună cele 7 utilizări și contraindicațiile sale.

1) Uleiul de arbore de ceai este un miracol. Pentru a elibera căile respiratorii

Arborele de ceai are un miros extrem de înțepător și pătrunzător, așa că amestecă-l cu alt parfum care îți place, de exemplu lavanda sau bergamota. Pune cateva picături de ulei esențial de arbore de ceai în difuzor, mai ales pe timpul iernii, și vei fi mai puțin supus bolilor respiratorii.

2) Pentru igiena intimă

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibiotice excelente. Pentru clătiri vaginale, pur și simplu faceți-le cu apă călduță și cateva picături de arbore de ceai. Acestea vor preveni și vor combate formarea candidozei, vaginitei și a tuturor infecțiilor intime. O alternativă poate fi adăugarea a câteva picături la gelul de duș, pentru a crește funcția bactericidă.

3) Uleiul de arbore de ceai este un miracol. Împotriva durerilor reumatice

Uleiul de arbore de ceai este excelent împotriva reumatismului și a durerilor musculare. Puteți adăuga cateva picături la 20 ml ulei de migdale și puteți masa pe părțile dureroase, insistând să încălziți mușchiul și pielea. Fii atent, distinge între durerea simplă și inflamația mușchiului. În cel de-al doilea caz, este mai bine să nu faceți masaj, ci să contactați un medic.

4) Împotriva infecțiilor fungice

Arborele de ceai este, de asemenea, un antifungic excelent, pentru tratarea micozelor, în special a celor ale unghiilor. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, puteți masa cu una sau două picături unghia bolnavă. Dar dacă ciuperca este pe piele, puteți amesteca cateva picături în baie.

5) Uleiul de arbore de ceai este un miracol. Pentru a lupta împotriva acneei

Aceasta este o problemă care afectează mulți adolescenți și uneori chiar adulți. Chiar și atunci când acneea se datorează dezechilibrelor hormonale, se pot pune în practică acțiuni de prevenire și corecție. Utilizarea arborelui de ceai este una dintre ele. De exemplu, putem face o mască cu o lingură de lut verde, o lingură de miere și câteva picături de ulei de arbore de ceai. Sau puteți adăuga 5 sau 6 picături la crema de față folosită dimineața. Proprietățile sale antibacteriene sunt excelente pe acnee și pielea impură.

6) Impotriva matretii

Uleiul de arbore de ceai poate fi adăugat aproape oriunde. Adăugând in șampon câteva zeci de picături, veți avea un efect anti-matreată. Acest lucru este excelent și în cazul mâncărimii și înroșirii scalpului.

7) Uleiul de arbore de ceai este un miracol. Ca apa de gura

Pentru gingiile sensibile, hemoragice sau iritate, uleiul de arbore de ceai va fi excelent. Va trebui să diluați zece picături în apa de gură sau să puneți două sau trei picături într-un capac cu puțină apă, clătiți cel puțin treizeci de secunde și apoi scuipați. Desi gustul este puternic si deloc placut, te poate ajuta sa combati respiratia urat mirositoare.

8) Contraindicații

Ca toate substanțele, în special uleiurile esențiale, ele sunt întotdeauna manipulate cu grijă. Nu trebuie să fie niciodată pus pur pe membranele mucoase, ci diluate tot timpul. Nu exagerați deoarece pot provoca erupții cutanate. Evitați-le în caz de sarcină și, evident, în caz de alergie. Cele mai frecvente simptome sunt greața, vărsăturile și problemele cu digestia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img