vineri, 26 aprilie, 2024

Uleiuri esentiale pentru fericire. Te ajuta sa ai o stare de spirit pozitiva

Distribuie:

Publicat:

Esti fericit? Intrebarea pare simpla, insa atunci cand stai putin sa te gandesti, sa-ti evaluezi nivelul de fericire, s-ar putea sa descoperi ca nu esti prea fericit. Exista cateva uleiuri esentiale pentru fericire. Daca simti ca in interiorul tau nu exista echilibru, aromaterapia poate sa te ajute. Unele uleiuri esentiale iti cresc nivelul de energie, calmeaza si iti dau o stare de spirit pozitiva.

Suntem diferiti si pentru fiecare o viata fericita inseamna altceva. Un studiu dat publicitatii la inceputul anului arata ca trei din zece romani din mediul urban se declara fericiti. Aproape jumatate din respondenti (49%) se considera multumiti, iar doi din zece romani se considera nefericiti. Principalul motiv de fericire il reprezinta familia, apoi cariera si relatiile sociale.

Desi cu totii ne dorim sa fim mai pozitivi, foarte putini dintre noi stim cum sa aducem mai multa placere in viata noastra, in timp ce lasam deoparte gandurile negative. Aromaterapia poate sa te ajute in acest sens, punandu-ti la dispozitie cateva uleiuri esentiale pentru fericire. „Aromaterapia este un excelent refugiu al starii de spirit atunci cand nu te simti prea bine”, sustine Cara Kovacs, maestru Reiki. „Parfumurile de citrice te trezesc, lavanda sau ylang ylang-ul pot calma, iar aromele calde precum vanilia sau cuisoarele te pot face sa te simti in siguranta”, completeaza terapeutul care ne sugereaza sa pastram uleiurile esentiale langa birou sau in poseta.

Uleiuri esentiale pentru relaxare si un plus de energie

Popularitatea uleiurilor esentiale este in crestere. Cursurile de yoga au inceput sa foloseasca ulei de trandafir si lavanda pentru efectul lor calmant si relaxant. Exista uleiuri esentiale care iti asigura energie, reducand oboseala. Iasomia, rozmarinul si grapefruit-ul sunt cateva exemple. Aceste uleiuri sunt utilizate cel mai bine atunci cand simtiti ca nu aveti energie.

Exista, de asemenea, uleiuri esentiale care va calmeaza si va relaxeaza atat mintea, cat si corpul, usurand anxietatea si stresul. Uleiurile clary sage, portocala, lemn de santal sunt cateva exemple. Aceste uleiuri sunt utilizate cel mai bine atunci cand va simtiti anxiosi, stresati, suparati sau ori de cate ori sunteti depasiti de emotii negative puternice.

Uleiuri esentiale pentru fericire

In cele din urma, exista uleiuri esentiale care promoveaza fericirea. Aceste uleiuri influenteaza sistemul limbic al creierului – partea creierului care controleaza emotiile, comportamentul, motivatia, memoria pe termen lung si mirosul. Aceste uleiuri esentiale sunt un instrument excelent in combaterea depresiei, anxietatii si indoielii de sine. Cele mai eficiente uleiuri esentiale pe care ar trebui sa le folosesti pentru a te simti fericita sunt cele de: lavanda, bergamota, iasomie, lamaie, trandafir, busuioc.

Cum le puteti folosi? Puneti cateva picaturi in palme, frecati-le si apoi inspirati adanc cateva secunde sau fluturati palmele usor peste fata. Acest ritual simplu are un puternic efect calmant. Si nu in cele din urma tineti cont de sfatul lui Kovacs: „Aprecierea prezentului este una dintre cele mai bune metode de a te simti mai usor si mai fericit”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img