marți, 19 martie, 2024

Uleiurile esentiale sunt importante pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Uleiurile esentiale sunt importante pentru sanatate. Unul dintre beneficiile acestora este legat de faptul ca imbunatatesc starea de spirit. Iata despre ce uleiuri esentiale este vorba!
Uleiul esential de lamaie
Acest ulei de citrice ajuta la cresterea energiei, in cazul persoanelor lipsite de vitalitate si sporeste puterea de concentrare. Este un remediu excelent si contra stresului si a anxietatii, inducand o stare de calm. De asemenea, uleiul de lamaie este un bun dezinfectant pentru suprafete.
Uleiul esential de menta

Menta ajuta la ameliorarea durerilor de cap provocate de oboseala. Este unul dintre cele mai bune remedii contra stresului si a anxietatii. In plus, din cauza continutului de mentol, menta este excelent pentru utilizarea in timpul sezonului rece pentru a trata gatul inflamat si gripa.

Uleiul esential de menta este de ajutor si in caz de indigestie si balonare.

Uleiul esential de lavanda
Uleiul de  lavanda este util pentru aproape orice indispozitie. Lavanda ajuta la inducerea unei stari de calm, ceea ce o recomanda pentru tratarea insomniei. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru persoanele care se confrunta cu stari nervoase, stari de anxietate sia gitatie.
Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai bune remedii si pentru persoanele care sufera de depresie usoara. Alunga nelinistile si este util si pentru buna functionare a inimii.
Uleiul esential de busuioc
Un alt ulei esential care are efecte calmante, dar care este de ajutor si pentru ca vindeca bronsitele si are puternice proprietati antitinfectioase este cel de busuioc. Are, de asemenea, si efect antispasmodic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img