vineri, 26 aprilie, 2024

ULTIMA Ora: Acum in Sinodul BOR. Episcopul de Huși a demisionat

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: PS CORNELIU BARLADEANU, Episcopul Husilor, a cedat presiunilor Sfantului Sinod, iar in urma sedintei BOR, a anuntat ca demisioneaza. Totodata, fostul episcop, implicat intr-un urias scandal homosexual, a decis sa se retraga din viata monahala. 

“El a fost sfatuit sa se retraga. Personal i-am spus lucrul acesta prin intermediul purtatorului de cuvant, care si-a luat inima in dinti si i-a transmis sfatul nostru. Nu a facut-o pana acum. Mai are timp s-o faca astazi sau maine. Oricum, este tardiv si, chiar daca ar face-o, ancheta nu se va opri aici, pentru ca in filmul respectiv este implicata si o a doua persoana si mai stim ca exista si un caz foarte grav de santaj, inca trei clerici din Episcopia Husilor sunt in acest moment anchetati de DNA. Asadar, ancheta pentru o fapta de imoralitate va continua”, a declarat, joi, Vasile Banescu.

Atributiile episcopului de Husi vor fi preluate de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. “In acest moment, scaunul de episcop al Episcopiei de Husi este vacant. Urmeaza a fi ocupat, conform statutului, in termen de 60 de zile”, a declarat reprezentantul Sfantului Sinod, in cadrul unei conferinte de presa, precizand ca episcopul sustine, in continuare, ca este nevinovat.

” A scutit BOR de o complicație și mai mare. Pata pe obrazul bisericii oricum rămâne si cineva a avut grija sa porneasca de la Răsărit ventilatorul la maxim. Încă exista frustrări majore după Sinodul ecumenic din Creta când BOR a preluat prin Nifon, episcopul de Târgoviște “externele” la nivelul ortodoxiei. Era extrem de complicata excomunicarea, caterisirea și practic trebuia ca in Sinodul de astăzi sa se voteze un regulament și abia in următorul sa se voteze excomunicarea din cadrul BOR” scrie Rares Bogdan pe pagina sa de socializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img