vineri, 29 martie, 2024

ULTIMA ORA Au venit rezultatele pentru asistentul medical din Resita care a ingrijit patru pacienti cu coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Asistentul medical care a îngrijit pacienţi cu coronavirus la un spital din Germania şi care se află în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara nu este infectat cu coronavirus, a arătat analiza probelor trimise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

"Testul este negativ, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus. Pacientul are o gripă de sezon pe care a contactat-o undeva la schi. Urmăm procedurile pas cu pas, fie ca vin probe de la Timisoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul şi noi facem liste cu eventualii contacţi. În spatele fiecărui potenţial pacient stă o echipă”, a anunţat managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel.

Bărbatul de 25 de ani lucrează ca asistent medical într-un spital din Germania, lângă Munchen, iar acolo a îngrijit o familie de patru cetăţeni chinezi.

Tânărul a venit în România în urmă cu cinci zile, a intrat în ţară prin Vama Nădlac şi de acolo a mers în Reşiţa, acasă la părinţi, unde a ajuns în aceeaşi zi.

De sâmbătă până marţi nu ar fi prezentat niciun semn de boală. La finalul săptămânii trecute, şi-a vizitat sora, în localitatea Gărâna din Caraş-Severin, şi a mers la schi în Munţii Semenic.

Marţi seara, pentru că tuşea şi avea febră, a cerut ajutorul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Reşiţa. Când le-a spus doctorilor că a îngrijit patru pacienţi chinezi la care a fost confirmat coronavirusul, în spitalul din Germania unde lucrează.

Pacientul a fost preluat de la Reşiţa de o ambulanţă specială pentru transportul celor cu boli transmisibile şi dus de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Tânărul este izolat într-un salon special amenajat şi îngrijit de un medic şi o asistentă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img