joi, 28 martie, 2024

ULTIMA ORA! Ce se intampla cu CEx-ul de luni

Distribuie:

Publicat:

PSD a convocat sedinta Comitetului Executiv National (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a transa situatia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Potrivit informatiilor de ultima ora, CEx-ul s-a mutat la ora 16. Initial, sedinta fusese anuntata pentru ora 14.

Sedinta este convocata la solicitarea mai multor lideri ai PSD, intre care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda, care au sustinut ca situatia din partid trebuie rezolvata de urgenta. Dupa informatiile privind convocarea CExN, multi dintre ministri au reactionat prin mesaje pe Facebook.

Felix Stroe spune ca "ar fi bine" ca in sedinta Comitetului Executiv sa aiba loc o discutie serioasa despre cum poate fi democratizata puterea de decizie in partid si ca premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia, in timp ce Mircea Dobre afirma ca premierul trebuie sa fie in orice situatie seful Guvernului, iar Marius Nica sustine ca responsabilitatea actului de guvernare apartine prim-ministrului si echipei sale si ca orice decizie guvernamentala trebuie luata in interiorul Guvernului.

La randul sau, liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, le-a transmis colegilor sai de partid ca o noua schimbare de guvern ar fi sinucidere politica pentru PSD, pentru ca o demisie a premierului sau o noua motiune de cenzura impotriva propriului Cabinet ar duce partidul din nou la mana presedintelui Klaus Iohannis si la un vot in Parlament, ambele situatii creatoare de incertitudini.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img