miercuri, 17 aprilie, 2024

ULTIMA ORA – Lovitura grea pentru Viorel Stefan: PSD l-a ales pe Leonardo Badea pentru sefia ASF

Distribuie:

Publicat:

Membrii comisiilor pentru buget și politică economică ale Camerei Deputaților și Senatului i-au audiat pe cei 32 de candidații care si-au depus candidatura pentru ocuparea unor funcții în cadrul Consiliului ASF.

În urma votului, susținerea PSD-ALDE merge către Leonardo Badea, actual președinte al ASF. Pentru această funcție s-a bătut și vicepremierul Viorel Ștefan.

Leonado Badea a fost ales cu 39 de voturi pentru, 19 împotriva și o abținere. Votul din comisie este consultativ, decizia finală aparținând plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bãnci, Constantin Budăi, a declarat, la începutul audierilor, că din cei 34 de candiadați, 2 s-au retras în scris candidatura, respectiv Mititelu Sorin și Rangu Călin.

Candidații care și-au depus candidatura pentru ocuparea unor funcții în cadrul Consiliului ASF sunt: Badea Leonardo, Micu Andrei, Simionescu Adrian, Ștefan Viorel, Toia Radu, Ursache Mircea, Bota Marius Sorin, Dascălu Elena, Ștefan Armeanu, Mancă Cătălin, Marcu Gheorghe, Micu Andrei Rãzvan, Mitroi Adrian, Oancea Mircea, Roșu Cristian, Sava Claudiu, Socol Laura, Stamatian Andrei, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu, Baranga Laurenþiu, Belloiu Ștefan, Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Coca Constantinescu Gheorghe, Constantinoiu Vincențiu, Crăciunică Gabriela, Giurescu Ion, Grădinescu Gabriel, Iacob Alin, Isar Alexandru și Diab Camelia.

Candidaturile pentru ASF ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna trecută. Liderul .PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marți dimineața, că audierile pentru șefia ASF au fost amânate, după ce, cu o seară în urmă, a spus că liderii partidului au ridicat o „problemă umană”, respectiv că lui Leonardo Badea i s-a fost promis că va primi un nou mandat în fruntea instituției.

„Eu aseară le-am spus colegilor că îl susțin pe Viorel Ștefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-și depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunțând la funcția de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuție mâine dimineață, dar într-adevăr e o situație delicată”, a declarat, luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img