vineri, 29 martie, 2024

Ultimele clipe din viata lui Adolf Hitler, alaturi de sotia sa, Eva

Distribuie:

Publicat:

In cartea “Ultima zi a lui Hitler: minut cu minut” sunt povestite detalii uimitoare despre clipele traite de Adolf in bunkerul din Berlin … chiar inainte sa moara.

Iata un scurt fragment publicat de Daily Mail, despre ultimele momente din vietile lui Adolf Hitler si Eva Braun.

Duminica, 29 aprilie 1945

Ora 10 p.m.: Hitler sta la o masa din sala de conferinte a bunkerului, citind un transcript al anuntului difuzat la radio, despre moartea lui Benito Mussolini, care a fost impuscat, iar apoi spanzurat de glezne. Heinz Linge sta langa el. O parte din indatoririle sale se refera la faptul ca trebuie sa aiba intotdeauna grija sa-i dea fuhrerului, cand are nevoie, stilouri, ochelari, lupa, atlas sau compas. In aceasta ocazie, Hitler nu are nevoie nici de ochelari si nici de lupa, pentru ca textul a fost tiparit cu litere mari. Oricum, el cere un stilou, cu care subliniaza 5 cuvinte: “spanzurat cu capul in jos”.

Chiar si acum, nu a renuntat la gandul ca Berlinul poate fi eliberat. Da ordin sa fie transmis un mesaj radio catre fortele germane, intreband unde si cand vor avea loc atacurile lor. Aceste intrebari reflecta deconectarea sa completa de realitatea militara. Nimeni dintre camarazii sai nu mai crede in salvarea Berlinului.

Luni – 30 aprilie 1945

Ora 2.30 a.m.

Medicii si asistentele au organizat o petrecere cu aolcool pe coridorul partii de sus a bunkerului. Doua dintre secretare apar cu inca o femeie: Eva Hitler. Ea sta la capatul unei mese, ciocnind paharele cu alcool si dominand discutia cu tot felul de povesti. Dosctul SS Ernst Schenck nu poate spune daca tremurul din vocea ei este cauzat de teama sau de alcool.

Ora 3 a.m.

Hitler tocmai a aflat ca trupele germane sunt ori incercuite … ori sub atac si nu pot ajunge in Berlin. Disperat, ordona sa fie trimis un mesaj amiralului Donitz, seful marinei naziste: “Imediat trebuie luate masuri nemiloase impotriva tuturor tradatorilor!”.

Ora 4.30 a.m.

In bunker, Hitler se retrage in dormitor. Dr. Schenck se intoarce in cancelaria Reichului, unde petrecerea continua. In spatele usii cabinetului stomatologic al cancelariei, o femeie este tintuita de scaunul de pacient. Ziua, aceasta camera este folosita pentru extractii dentare, insa noaptea este cel mai bun loc pentru sex.

Ora 7 a.m.

Eva Hitler abia daca a dormit. Se grabeste sa ajunga catre gradina cancelariei Reichului. Avea nevoie sa “vada soarele inca o data”. Gradina a fost sfasiata de gloante, iar soarele este intunecat din cauza fumului care s-a ridicat dupa luptele grele. Are un moment de ezitare inainte sa se intoarca in dormitor.

O jumatate de ora mai tarziu, Adolf Hitler urmeaza exemplul sotiei si se indreapta catre gradina. Pe masura ce ajunge la suprafata, sunetul gloantelor se intensifica. In loc sa deschida usa, el se intoarce si pleaca inapoi in dormitor.

In scurt timp, un sunet de pistol se va auzi de pe coridoarele bunkerului, iar ecoul se va auzi in toata lumea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img