marți, 16 aprilie, 2024

Ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceausescu, inainte de a fi executat. Pe cine a blestemat dictatorul. “Moarte… Istoria ma va razbuna!”

Distribuie:

Publicat:

Elena si Nicolae Ceusescu au fost executati pe 25 decembrie 1989. Dorin Carlan, unul dintre membrii plutonului de executie care l-a impuscat pe dictator si pe sotia acestuia, a vorbit, la un post de televiziune, despre ultimele secunde din viata celor doi soti.

Potrivit lui Dorin Carlan, Nicolae Ceausescu a spus, inainte de a fi executat, urmatoarele cuvinte: “Traiasca Republica Socialista Romania libera si independenta! Moarte tradatorilor! Istoria ma va razbuna!”. Apoi, dictatorul a inceput sa cante un fragment din “Internationala”.

In decembrie se vor implini 29 de ani de la executarea sotilor Ceausescu. Perioada 23-25 decembrie 1989 a fost cea in care cei au fost prinsi, judecati si executati prin impuscare.

Pe data de 25 decembrie 1989, Elena si Nicolae Ceausescu au fost judecati de un Tribunal Militar Extraordinar. Cei doi au fost condamnati la moarte si le-a fost confiscata averea. Acestia au refuzat sa faca recurs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img