joi, 25 aprilie, 2024

Uluitor! Amanunte uluitoare despre un politician iesean. A intrat cu bocancii in afacerea unui competitor! Totul ar fi fost facut cu premeditare!

Distribuie:

Publicat:

 Un fost parlamentar de Iasi a reusit imposibilul • Organizatia controlata de un fost deputat al Iasului a fost ajutata sa ia fata unui competitor mult mai bine clasat in cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judetean • Competitia pe banii privind legea 350/2005 a fost intoarsa in favoarea organizatiei fostului deputat Cristina Nichita • ONG-ul descalificat a demascat toata golania facuta pe sub masa

O decizie scandaloasa a starnit o revolta la cel mai inalt nivel. Decizia cu substrat politic a facut ca un proiect social sa fie aruncat la gunoi, tocmai pentru a i se face loc unei asociatii conduse de un fost parlamentar de Iasi. Consiliul Judetean a avizat proiectele depuse la Legea 350/2005 privind finantarea proiectelor sociale, la care au fost pusi la bataie 50.000 de lei. Numai ca in spatele evaluarii acestor proiecte se ascunde o situatie scandaloasa. Proiectul demarat de o organizatie neguvernamentala, Asociatia pentru Dezvoltare Personala (ADPI), cu o valoare de 25 de mii de lei, a fost descalificat desi intrunea toate conditiile. In locul sau a fost promovat proiectul organizatiei "Surasul Albastru", gestionata de Cristina Nichita, fost deputat PSD de Iasi.
Culmea, desi comisia de evaluare isi daduse acordul ca proiectele sa treaca mai departe, fiind loc pentru toata lumea, cel al ADPI a fost respins dupa o decizie venita de la Directia Juridica a CJ. Cum s-a ajuns aici? CJ a motivat faptul ca proiectul celor de la ADPI era inceput din 10 august, inainte de data avizarii in plenul CJ, si astfel nu mai poate beneficia de finantare. Asta in conditiile in care organizatia astepta sa semneze contractul si mai ales sa fie avizat pozitiv. De altfel, desi evaluarea era gata, iar CJ s-a intrunit in sedinta extraordinara pe 5 august, proiectele la Legea 350/2005 nu au fost bagate in seama.
"Ne exprimam nemultumirea privind publicarea pe site-ul CJ Iasi, in urma sedintei publice din 21 august, a proiectului de hotarare prin care Asociatia pentru Dezvoltare Personala din Iasi este in mod abuziv respinsa la finantare, desi a obtinut la concursul de proiecte pe Legea 350/2005 cel mai mare punctaj. In fapt, proiectul cuprinde activitati incepand cu data de 10 august 2019, iar Comisia de Cultura ne-a transmis pe mail rezultatele evaluarii la data de 26 iulie 2019, incepand cu acea data pana astazi, am asteptat sa fim contactati pentru semnarea contractului de finantare. Tot de pe site-ul CJ Iasi am aflat ca la data de 5 august 2019 a fost o sedinta publica extraordinara in care, daca se dorea corectitudine, proiectul de hotarare putea fi introdus pe ordinea de zi", a mentionat un membru al asociatiei.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img