vineri, 29 martie, 2024

ULUITOR! Ministerul Sanatatii RETURNEAZA banii copiilor suferinzi de HIV/SIDA

Distribuie:

Publicat:

Un document uluitor a fost prezentat de jurnalistii de la Antena 3. Ministerul Sanatatii returneaza aproximativ 60 de milioane de euro catre Ministerul de Finante, bani care provin din economiile facute de Minister.

Printre fondurile care sunt restituite de Ministerul Sanatatii se numara si cele alocate copiilor bolnavi de HIV/SIDA. De asemenea, printre fondurile returnate sunt si cele care erau folosite pentru salarizarea personalului.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a spus ca niciun leu nu va fi returnat de Ministerul Sanatatii, dar documentul semnat chiar de el spune cu totul altceva.

UPDATE: Ministrul Sanatatii a intrat prin telefon la Antena 3 pentru a aduce lamuriri si a explicat ca admite existenta documentului, insa este vorba despre fonduri necheltuite de unitatile din subordine, nu de bani necheltuiti de Ministerul Sanatatii in mod direct.

”Nu toti banii sunt cheltuiti de Ministerul Sanatatii direct. Eu cand am zis, in urma cu doua saptamani, ca acesti bani nu vor fi returnati nu aveam toate datele de la unitatile din subordine. Cand au venit toate datele de la unitatile din subordine am constatat ca sunt fonduri mai mari de returnat fata de cele prognozate.

In ceea ce priveste salariile, a fost vorba despre o estimare gresita la inceputul anului. Noi nu puteam sa angajam oameni mai multi sau sa dam salarii mai mari, pentru ca nu aveam baza legala.

Eu sunt de acord ca banii care raman necheltuiti, trebuie cheltuiti cat mai repede fie in acelasi sector, fie in alt sector. Noi am pregatit o Hotarare de Guvern in colaborare cu domnul Arafat prin care vom creste numarul de angajati la ambulanta”, a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img