vineri, 19 aprilie, 2024

UMILINTA istorica: FCSB a ajuns pe ultimul loc in Romania, dupa ce Dinamo s-a impus cu 3-0 in fata lui Hermannstadt

Distribuie:

Publicat:

Dinamo a obținut a doua sa victorie, după 7 meciuri, și a părăsit ultima poziție din Liga 1! Acolo a ajuns marea rivală, FCSB, care este lanterna roșie a României, cu doar 4 puncte, după 7 etape, lucru fără precedent în istorie. De altfel, FCSB și Dinamo sunt singurele echipe din România care nu au retrogradat vreodată.

Dinamo București s-a impus cu 3-0 în etapa a 7-a a Ligii 1, în fața echipei FC Hermannstadt. A fost cel mai clar succes al bucureștenilor în actuala ediție a campionatului.

Dinamo a deschis scorul aproape de mijlocul primei reprize (minutul 19), prin Denis Ciobotariu, după o pasă a căpitanului Dan Nistor. Ulterior, oaspeții au încercat să restabilească egalitatea, dar portarul Riccardo Piscitelli a închis poarta și prima repriză s-a terminat cu avantajul lui Dinamo. După pauză, Hermannstadt a continuat să atace și a avut chiar și o lovitură de pedepsă, dar portarul a apărat execuția lui David Caiado. Până la final, Dinamo a mai marcat de două ori. Dan Nistor (minutul 65; penalty) și Linas Klimavicius (minutul 74) au stabilit scorul final, 3-0.

Echipele folosite:

Dinamo: Piscitelli – Ciobotarius, Klimavicius, M. Popescus, Corbu (R. Grigore 89) – Nistor (cpt.), I. Filips, Fabbrini (Bru 84) – Sorescu, Montini (D. Popa 34), Neicuţescu

Hermannstadt: I. Pop – Măţel, Viera, I. Stoica, Opruţs (Buşu 28) – Pires, Caiado – P. Petrescu (cpt.) s (Yazalde 61), Jo Santos, Cordea (Sîntean 82) – Debeljuh

În urma acestui succes, Dinamo a urcat pe locul 9 în clasament, cu 6 puncte, părăsind ultimul loc în detrimentul FCSB-ului. De partea cealaltă, FC Hermannstadt cade pe poziția a 10-a, la egalitate de puncte cu Dinamo, dar cu un golaveraj mai slab. În următoarea etapă, bucureștenii se deplasează pe terenul lui Sepsi Sf. Gheorghe, iar sibienii primesc vizita formației Chindia Târgoviște.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img