vineri, 19 aprilie, 2024

Un ASTEROID de dimensiunea UNEI CASE va trece EXTRAORDINAR DE APROAPE de Pamant! Cand se va intampla asta

Distribuie:

Publicat:

Un mic asteroid de dimensiunea unei case va trece la 12 octombrie, la doar 44.000 de km distanta de Terra, dar nu prezinta “niciun risc”, a informat joi Agentia Spatiala Europeana (ESA) citata de AFP si Agerpres.

“Nu va atinge Pamantul”, a declarat AFP, Detlef Koschny, codirector al sectiei Near-Earth Objects (NEO) al ESA. Dar va trece “extraordinar” de aproape, a recunoscut Rolf Densing, director de operatiuni al ESA.

Corpul ceresc va trece chiar in apropierea orbitei satelitilor geostationari.  “Satelitii cei mai indepartati se afla la 36.000 km de Terra. Prin urmare va trece destul de aproape”, a subliniat Densing. 

Asteroidul “2012 TC4”, care a fost descoperit in 2012, nu a mai fost observat timp de cinci ani. Apoi a fost din nou reperat de VLT (Very large telescope) al Observatorului European Austral (ESO) din Chile. 

“Este vorba de un corp de dimensiuni mici, de marimea unei case”, a precizat Detlef Koschny. Asteroidul masoara intre 15 si 30 de metri.

Trecerea acestui asteroid va oferi oamenilor de stiinta oportunitatea de a-i putea studia compozitia si de a afla daca se afla in rotatie, a subliniat Detlef Koschny.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img