joi, 18 aprilie, 2024

Un bărbat din Australia cu un picior amputat a traversat Canalul Manecii

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat din Australia a depășit luni toate obstacolele devenind una dintre cele șase persoane cu membre amputate din istorie care au reușit să încheie cu bine istovitoarea traversare înot a Canalului Mânecii, informează agenția Xinhua.

Michael Powell, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Brisbane situată în statul australian Queensland, și-a pierdut o parte din piciorul stâng într-un accident de tractor pe când avea doar patru ani. 

El a reușit să încheie dificila cursă înot în 15 ore și 25 de minute. 

Powell a parcurs distanța de 32 de kilometri, un adevărat test de anduranță, pentru a strânge fonduri în scopuri caritabile. Până în prezent, el a primit 10.325 de dolari americani, bani care vor ajunge la Foodbank Queensland, conform ABC.

Temerarul a declarat că traversarea înot a Canalului Mânecii a reprezentat o provocare ținând cont de condițiile în care a înotat. “Coasta franceză a fost foarte agitată, vântul s-a întețit, curenții s-au inversat și (cursa) s-a transformat din una plăcută într-o provocare”, a explicat Powell. “Când am atins în sfârșit puțin nisip cu mâna mi-am dat seama că am reușit”, a mai spus el.

După ce a ajuns în orașul Wissant din Franța, Powell a declarat că simte o ușurare imensă că a reușit să ajungă în partea cealaltă a canalului.

Reușita înotătorului a fost apogeul a doi ani de eforturi intense care au constat în tabere de antrenament, mii de ture de piscine și ore în șir petrecute în ocean, mai arată sursa citată.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img