vineri, 19 aprilie, 2024

Un barladean plateste doar 5 lei la energia electrica

Distribuie:

Publicat:

Un barladean in varsta de 42 de ani, si-a mizat toate economiile pe construirea unui sistem alternativ, care ii asigura necesarul de energie electrica pentru gospodaria si atelierul sau.

Daca acum trei ani factura la energia electrica avea o valoare de 300 de lei lunar, acesta si-a scazut-o considerabil la 5 lei pe luna. Tiberius Nechita afirma ca pentru luna iulie si august a platit cate 5 lei.

Consternat de valorile mari ale facturii dar si de faptul ca intampina des pene de curent si acestea ii afectau lucrul in atelierul de service IT pe care il detine, barbatul a cautat solutii alternative si nu s-a lasat pana nu a reusit.

In anul 2012, barbatul si-a montat opt panouri fotovoltaice care aveau sa-i asigure energia electrica pentru casa.

Panourile, montarea lor si acumulatorii l-au costat in jur de 60.000 de lei. A invatat si le-a montat singur, tot din dorinta de economie.
Treptat, barbatul a investit si si-a inmultit panourile de la 8 la 24.

La patru ani de cand si-a montat sistemul alternativ, si de cand a aplicat dosarul impiedicat de birocratie, barbatul a primit si finantarea la proiectul “Casa Verde”, de 6.000 de lei, bani pe care i-a folosit la imbunatatirea sistemului de energie electrica.

Acesta sustine fara nicio problema mai multi consumatori de energie electrica odata.

Tiberius Nechita i-a dat o mana de ajutor si unei femei din Barlad si i-a implementat un sistem alternativ deoarece aceasta locuieste intr-un camin de nefamilisti, debransat de la energia electrica pentru neplata datoriilor locatarilor.

Doar 1.300 de lei a costat echipamentul si un singur panou solar montat ii asigura necesarul de energiei apartamentului femeii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img