vineri, 29 martie, 2024

Un cunoscut deputat trece la ATAC: “PSD fura direct din buzunarele romanilor”

Distribuie:

Publicat:

"PSD fura direct din buzunarele romanilor, care se vor trezi cu buzunarele goale in pragul sarbatorilor de iarna, din cauza scumpirilor pe banda rulanta.", acuza presedintele PNL Neamt, Mugur Cozmanciuc intr-un comunicat de presa.

"Social-democratii au mintit si mint cu nerusinare. Desi au promis marea cu sarea, in realitate s-a ajuns la scumpirea gazelor, energiei electrice si a carburantilor. Vorbim de un element nou pe agenda Guvernului, care se afla in contradictie cu ceea ce se promitea in domeniul enegetic prin programul de guvernare.

Simpla parcurgere a textului „Programului de guvernare 2017-2020”, document cu care liderii coalitiei de guvernare s-au afisat la unison in mass-media, releva la sectorul energetic lucruri precum inchiderea inelului energetic national de 400 kw, modernizarea retelei de transport, modernizarea sistemului de management energetic, modernizarea termocentralelor Mintia si Paroseni, extinderea retelelor de distributie a energiei electrice si a gazelor naturale etc.

Din toate acestea Guvernul Romaniei NU a realizat NIMIC. Ce ne ofera in schimb? Scumpiri pe banda rulanta in apropierea iernii.

Preturi crescute la carburanti, electricitate si gaze! Carburantii s-au scumpit, la pompa, in medie cu 12% (august versus noiembrie), iar un plin este cu circa 30 de lei mai scump. Electricitatea s-a scumpit cu 7% (octombrie versus septembrie) si cu 12% fata de decembrie 2016. Gazele s-au scumpit cu 6% si exista deja semnale grave privind asigurarea necesarului pentru sezonul rece.

Primarul Mihai Chirica a luat o decizie radicala! Guvernul Romaniei, dat in judecata: "Sper ca si alti primari sa aiba curaj"

Problema cea mai mare este ca aceste produse – energie, gaze si carburanti – sunt folosite intr-o gama mai larga a activitatilor si traiului cotidian si duc la scumpiri in lant pentru aproape toate produsele si serviciile din economie, intrucat ele influenteaza atat costurile de productie, cat si segmentul de transport si de comercializare.

Politicile energetice ale Romaniei nu sunt rezultatul colaborarii interinstitutionale si interactiunii dintre mediile economice, politice, sociale, tehnologice. Coaliatia de guvernare se comporta ca si cand Romania este „feuda” ei. Desi tara noastra dispune de un mix energetic si poate juca rolul de hub energetic, cei care guverneaza nu-si concentreaza eforturile in dezvoltarea acestor doi piloni. Ce fac in schimb? SCUMPESC! Cetatenii sunt cei care sufera.

La momentul actual nu putem vorbi de o guvernanta a energeticii, construita in jurul transparentei decizionale si a predictibilitatii prin integritate si profesionalism in fundamentarea unor decizii. Insa putem afirma ca avem de-a face cu o guvernare iresponsabila girata de PSD si ALDE, bazata pe minciuna crasa, care nenoroceste perspectivele economice ale Romaniei si economiile romanilor.", mai sustine Cozmanciuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img