marți, 19 martie, 2024

Un cuplu a lansat o strangere de fonduri pe Faceboom pentru a strange 1.500 dolari. Suma s-a ridicat la 10 milioane de dolari

Distribuie:

Publicat:

Dupa decizia lui Donald Trump cu privire la imigrantii intrati ilegal in SUA, din 16 iunie, un cuplu din San Francisco, Charlotte si David Willner, a lansat pe Facebook o strangere de fonduri care a mers mai bine decat s-ar fi asteptat. Initial, cuplul  a vrut sa stranga macar 1.500 de dolari, pentru eliberarea unei familii de imigranti, dar atat de multi cetateni americani au donat bani, ca suma s-a ridicat la 10 milioane de dolari.

Imigrantilor le poate fi platita cautiunea pentru eliberare, la fel ca in cazul cetatenilor americani, asa ca exista, totusi, o sansa pentru migrantii mexicani. Dar, de cele mai multe ori, nimeni nu se gandeste la acesti oameni, iar cei care o fac, nu au ei suficienti bani pentru a-i ajuta. De aceasta data, americanii au aratat o alta fata.

Este cea mai mare strangere de fonduri din intreaga istorie a Facebook. Niciodata nu s-au mai strans din donatii atat de multi bani printr-un simplu anunt online. Campania inca este disponibila pe reteaua sociala la ora publicarii acestui articol.

Isi propusesera sa ajute doar o familie, dar acum, pot fi salvate mult mai multe. In doar o ora, au fost donati aproape 10 milioane de dolari, bani care au fost inaintati  catre RAICES, institutia care asigura reprezentare legala pentru persoanele care nu dispun de documente pentru intrare in SUA.

Peste 230.000 de oameni, printre care si Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, au donat bani pentru a contribui la reuniunea copiilor cu familiile imigrantilor.

Desi imigrarea ilegala este o grava problema a Statelor Unite la granita de sud, pe care multi o tin sub tacere, imaginile si povestile  triste despre copiii separati de familii i-au induiosat pe americani. Copiii aceia care sunt tinuti in custi, fara sa poata macar sa comunice cu parintii sau alte rude, a produs valuri de revolta.

Administratia Trump a vrut sa actioneze cu rationament rece, dar lipsa de tact a dus la un efect probabil neprevazut care acum se intoarce impotriva presedinelui american si suitei sale. El a semnat ulterior un decret prin care le cere autoritatilor de la frontiera sa-i reuneasca pe copii cu parintii lor, dar tot in detentie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img