marți, 19 martie, 2024

Un cuplu de chinezi a încercat să-şi vandă fetiţa pentru a plăti tratamentul frăţiorului ei

Distribuie:

Publicat:

Donaţiile obţinute de un cuplu de chinezi pentru a salva viaţa fiului lor bolnav de leucemie au fost îngheţate, după ce au încercat să vândă pe stradă sora geamănă a băiatului pentru a obţine mai multe fonduri, potrivit ziarului South China Morning Post, citat vineri de EFE.

Potrivit imaginilor publicate de mass-media şi reţelele de socializare, tatăl copiilor, Liang Yujia, a ieşit pe stradă cu copila în braţe şi un afiş pe care scria că fetiţa este oferită celui care plăteşte mai mult pentru a putea plăti tratamentul băiatului, diagnosticat recent cu leucemie acută.

După polemica suscitată, Liang a declarat că gestul său a fost de fapt o încercare de a atrage atenţia asupra situaţiei disperate în care se află familia şi de a strânge mai multe fonduri.

Dar răspunsul său nu a convins, iar cele trei platforme de 'crowdfunding' (strângere a donaţiilor) au îngheţat suma de 90.000 de yuani (aproximativ 11.480 de euro) strânsă până acum de părinţi, în faţa criticilor lansate de donatori.

Tratamentul băiatului, internat la spitalul Universităţii Sichuan din Huaxi, costă între 500.000 şi 600.000 de yuani (63.780 de euro). "Îmi pare foarte rău pentru ceea ce am făcut, dar rămăsesem fără alte opţiuni", a declarat Liang, care a regretat profund că a avut această idee.

Una din platformele de donaţii, Aixinchou, a explicat că actuala campanie ar putea fi relansată, dar cu fonduri trimise la spital, astfel încât donatorii să fie siguri că banii vor fi alocaţi direct tratamentului băiatului bolnav de leucemie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img