joi, 28 martie, 2024

Un fost sef din politia ieseana dezvaluie marsaviile facute de procurorii DNA: “Miroase a infractiune de Purtare abuziva”

Distribuie:

Publicat:

Fostul sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Iasi, generalul Stefan Alexa, scoate la iveala lucruri grave despre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Acesta dezvaluie intr-o postare pe o retea de socializare elemente incredibile ce tin de modul in care procurorii anticoruptie isi administreaza probatoriile. Generalul Alexa a aratat ca si el a fost victima unui dosar fabricat de prefectul de Bacau de la acea vreme. Relatarile fostului sef IJPF Iasi vin in contextul scandalului iscat la DNA Ploiesti.

"Nu am nimic cu institutia si m-am bucurat enorm cand a inceput activitatea. Nu sunt adeptul modificarii textului privind infractiunea de abuz in serviciu nici macar cu precizarile CCR. Abuzul este abuz si trebuie pedepsit pentru ca aduce grave prejudicii morale si materiale celor ce sunt abuzati. E jale ce se intampla in institutiile publice.  DAAAAAR si modul in care sunt facute unele cercetari de catre o parte din procurorii DNA nu poate fi trecut cu vederea.

Cunosc asemenea practici si am fost victima lor in 2009 cand mi s-a fabricat un dosar la solicitarea Prefectului de Bacau pentru a ma determina sa plec din functie. Daca CSM este interesat pot da relatii cu probe care sa dovedeasca falsurile ce se intocmesc de ofiterii de informatii (SIPI si DGA) si care sunt preluate de procurori si transcrise in procese verbale ca probe la dosar. Am urmarit aspectele de la Ploiesti. Sunt convins ca familia Cozma a facut ce a vrut in acest judet DAAAAR modul de administrare a probatoriului si comportamentul celor ce o fac e jalnic. Miroase a infractiune de Purtare abuziva cel putin. Raman surprins si de reactia lenta a sefei DGA care ar fi trebuit sa taie in carne vie dar si a celorlalte institutii. Multi poate judecati altfel dar nu va doresc sa ajungeti sa fiti audiat de un procuror DNA nici macar ca martor", a conchis Alexa.

Stefan Alexa a fost seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, iar printr-un ordin al fostului ministru de Interne, Dan Nica, a fost eliberat din functie in luna iulie a anului 2009 si numit la comanda IJPF Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img