joi, 28 martie, 2024

UN GENERAL SI BARLADUL

Distribuie:

Publicat:

Astazi, de la ora 11.00,  va avea loc la Scoala Gimnaziala “Iorgu Radu” Barlad vernisarea expozitiei “BERTHELOT SI BARLADUL”. Activitatea  reprezinta prima manifestare dintr-un amplu proiect initiat de scoala gazda si care isi propune marcarea Centenarului Primului Razboi Mondial si a Marii Uniri.

Proiectul intitulat ,,Romania la intalnirea cu Centenarul. Barladul in Marele Razboi” se va desfasura, initial, pe parcursul anului scolar 2017-2018 cuprinzand mai multe simpozioane si expozitii de fotografie documentara la sediul unor institutii reprezentative pentru comunitatea barladeana: Cercul Militar Barlad (22 octombrie – Barladul capitala militara ), Biblioteca Municipala “Stroe S. Belloescu” (25 noiembrie – Prezenta Marelui Cartier Regal la Zorleni. Implicatii nationale si internationale), Primaria Municipiului Barlad (1 Decembrie) etc. .

 Pe un alt palier expozitia, cu un caracter itinerant, va circula la institutiile scolare din localitate si din imprejurimi fiind deja incheiate parteneriate in acest sens cu: Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”, Colegiul National  “Gh. Rosca Codreanu”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni, Scoala Gimnaziala “Manolache Costache Epureanu” etc.  De asemenea fiecare scoala implicata va organiza sesiuni de eseuri, referate stiintifice/proiecte I.T. si/sau o expozitie de desene/proiecte grafice pe tema mentionata mai sus in cadrul unitatii pe parcursul desfasurarii proiectului. Finalitatea acestui demers consta in sensibilizarea si constientizarea de catre elevi si comunitatea locala a Centenarului Primului Razboi Mondial si a Marii Uniri, a importantei si rolului jucat de Barlad si barladeni in evolutia acestor evenimente ce au marcat istoria romanilor. Barladul are un trecut eroic, trecut de care trebuie sa fie mandru si pe care trebuie sa il respecte si sa il onoreze cum se cuvine.

In derularea acestui proiect se doreste si crearea unor  parteneriate cu anumite institutii,  precum Primaria si Consiliul Local Municipal , Societatea de Stiinte Istorice , Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Elena Cuza” , Cercul Militar , Biblioteca Municipala “Stroe S. Belloescu”, Muzeul “Vasile Parvan”, Casa de Cultura a Sindicatelor “George Tutoveanu”, Asociatia “Constantin Hamangiu” , Asociatia Femeilor Intreprinzatoare Barlad etc.
                                                                                                                         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img