joi, 28 martie, 2024

Un german si patru romani, trimisi in judecata pentru trafic cu migranti sirieni

Distribuie:

Publicat:

Badel Alias, zis “Khider“, cetatean german de origine irakiana, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in stare de arest preventiv, sub acuzatia ca a coordonat mai multe grupuri de migranti de nationalitate siriana, in scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria in Romania, pentru a ajunge in Ungaria.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata si alti membri ai retelei de traficanti de migranti, respectiv Paraschiv Draga, zis “Rici, Riciu”, Iulian Razvan Magureanu, Nicusor Coteanu si Gheorghe Draga.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe 30 septembrie 2013, Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva in lipsa a lui Badel Alias, iar pe 10 iulie 2015, acesta a fost extradat din Germania in Romania, in baza unui mandat european de arestare.

Procurorii sustin ca, in perioada ianuarie – septembrie 2013, pe relatia Turcia – Bulgaria – Romania – state din vestul Europei, cu precadere Germania, si-a desfasurat activitatea o grupare formata din cetateni de nationalitate germana, siriana, turca, bulgara si romana, persoane care au avut ca preocupare infractiuni din sfera traficului de migranti de nationalitate siriana.

S-a stabilit faptul ca liderii gruparii erau mai multe persoane care domiciliau pe teritoriul Germaniei.

De asemenea, in momentul in care grupurile de migranti ajungeau in Bulgaria sau in Romania, liderii retelei se deplasau in tara respectiva, unde impreuna ceilalti membri locali ai gruparii, organizau scoaterea si transportarea ilegala catre tara de destinatie.

In perioada aprilie – august 2013, Alias Badel, cetatean german de origine irakiana, a coordonat mai multe grupuri de migranti de nationalitate siriana, in scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria in Romania, cu destinatia Ungaria.

Totodata, in luna mai 2013, Alias Badel impreuna cu alti membrii ai gruparii au organizat scoaterea ilegala din Romania a unui grup format din patru cetateni sirieni, care au fost depistati in data de 11 mai 2013, la punctul de frontiera Cenad, judetul Timis, ascunsi intr-un mijloc de transport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img