vineri, 26 aprilie, 2024

„Un ghiozdan pentru noul an scolar” – o campanie marca Episcopia Husilor -FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Pentru unii oameni dragostea de semeni e cea mai de pret avere, o avere care ii ajuta sa schimbe destine. Este si cazul preotului Vladimir Beregoi care de cand se stie ajuta oamenii. De doi ani organizeaza la Vaslui campanii pentru elevii saraci din judet si pentru batranii napastuiti. A reusit si in acest an sa trimita la scoala bine pregatiti peste 1200 de copii nevoiasi de toate varstele.

 

Programul „Un ghiozdan pentru noul an scolar” este proiectul prin care, la inceputul fiecarui an scolar, Episcopia Husilor, prin Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi” vine in intampinarea copiilor si tinerilor proveniti din familii ce cu greu pot sa le asigure rechizitele si cele necesare pentru revenirea in bancile scolii. Campania a luat nastere in urma cu un an. Episcopul Ignatie a observat ca tot mai multi copii, mai ales de la tară, n-au cum sa inceapa anul scolar. Ghiozdanele, penarele si, in general, toate rechizitele, sunt prea scumpe pentru parintii care traiau din munca cu ziua. Programul, derulat cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, si coordonat de parintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Husi”, vizeaza anul acesta 1200 de copii si tineri.Inainte de inceperea scolii, elevii sarmani primesc ghiozdane, rechizite si dulciuri. Singura rasplata pe care si-o doreste parintele Vladimir de la acesti vopii sunt notele bune. Cei mici au primit darurile cu lacrimi de bucurie in ochi.

 

"Este un ajutor foarte mare venit de la Dumnezeu de sus", spune Lavinia, mama a trei copii. Parintele Vladimir Beregoi este cunoscut pentru actiunile sale umanitare, destinate in special ajutorarii copiilor saraci. "Sunt bucurii mici, dar care inseamna mult pentru semenii nostri. Pentru multi parinti inceperea anului scolar reprezinta un cosmar. Noi am pregatit 1200 de ghiozdane, rechizite si dulciuri pentru copiii care provin din familii frumoase, pe care noi le monitorizam, familii coplesite de greutati si care vor sa ofere copiilor educatie. Actiunea aceasta, ce are in vedere facilitarea accesului la educatie, va continua si pe parcursul saptamanii ce urmeaza, fiind vizati in special copii si tineri din mediul rural, de pe intreg cuprinsul Eparhiei Husilor. Sunt familii cu multi copii, nevoiase. Unii sunt oameni muncitori, dar se descurca greu. Rechizitele sunt scumpe”, spune preotul Vladimir Beregoi.

 

Episcopia Husilor ofera si burse, ce acopera cheltuielile cu masa si cazarea, pentru liceeni si studenti din familii nevoiase, dornici sa invete carte.

„Una din grijile constante ale Bisericii este cea pentru copii si pentru persoanele aflate in dificultati materiale. Tot ceea ce facem pentru ei, facem pentru Dumnezeu. Prin copii, Îl vedem pe Hristos. In Biserica, filantropia, atitudinea de dragoste fata de cei care au nevoie de ajutorul nostru, capata valente vesnice. Noi, tot ceea ce facem, orice activitate sociala, orice gest de dragoste, avem aceasta constiinta, ca le facem pentru vesnicie! Este foarte important sa ne gandim la copii si la educatia lor. Ar fi ideal ca ei sa nu simta ca sunt privati, datorita insuficientei resurselor financiare, de accesul la educatie. Este un gest minimal fata de acesti copii”, a declarat Episcopul Ignatie.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img